30-11-2010

Jeroen, onze stijlkampioen ! Jorgen, liever presteren dan selecteren!

Op zondag 28 november sprongen de betere pony-ruiters hun wedstrijd in Lille, de eerste selectiewedstrijd voor de hoogste reeksen D midden, C midden en B licht.
Onze zus Wendy had haar jongens wijze raad meegegeven. Punten waren belangrijk, punten om te kwalificeren voor de provinciale indoor. Misschien niet teveel risico's nemen, op veilig spelen.
Dan is het aan de jongens om te zien wat ze met deze wijze raad doen.
Dat typeert de 2 broers De Winter. Jeroen doet het op zijn rustige manier. Hij was 's ochtends winnaar in de stijlrubriek D midden. In de namiddag ging het op snelheid.
Hij plaatste zijn 3 pony's Amethist, Flor en Bolero voor deze barrage. Bijzonder knap voor de pas 5-jarige Amethist! Jeroen heeft Amethist zelf opgebouwd, en deze jonge pony is zijn motivatie om nog een jaar bij de pony's te blijven. Hij wou hem nog in de hoogste ponyreeks rijden. Met 1 fout in de barrage, was dit goed voor de 8e plaats. Bolero miskeek zich in de barrage, en moest hindernis 1 een 2e keer aanrijden. 4 strafpunten, goed voor de 9e plaats en enkele selectiepunten. Met Flor lukte het wel volgens plan, foutloos. Enkel Rob Van Dijck deed het sneller. De nationaal kampioen is dus in vorm, met zijn 2e plaats.
De hoogste reeks bij de C-pony's, die werd gewonnen door ons neefje Jorich Spits met Wolf. Knap gedaan!

En de hoogste reeks bij de B-pony's, daar had Jorgen zijn zinnen op gezet, met zijn Obelix.
Hij ging alles op alles zetten, met 35 pony's in de barrage, is dit een risico. Het liep niet zoals hij gehoopt had, en een balk liet hem zakken naar een 11e plaats in het klassement. Die balk had hem zijn selectie kunnen kosten voor de provinciale wedstrijd, als er nog meer ruiters het wel foutloos zouden gedaan hebben. Nu lijkt er nog niets verloren, als hij het de volgende keer misschien op veilig speelt? Maar zo kennen we Jorgen niet, hij doet het liever snel én goed! Altijd boeiend om hem in de gaten te houden.
Wat deze winter misschien ook boeiend kan worden, dat zijn de hengstencompetities. Onder impuls van Dirk Zagers zou er een nieuwe wind waaien. De wedstrijden worden opengesteld voor hengsten die ook bij andere stamboeken gekeurd zijn (dan de 3 Belgische). Zo zou onze hengst Cupido (v. Numero Uno) ook mee doen, en de goedgekeurde zoon van Va-Vite voor het AES, m.n. Vondel DH Z, zou ook van de partij zijn. Onze schoonbroer Erik De Winter is eigenaar van Vondel. Als hij op training braaf genoeg blijft, ook tussen de andere paarden, zou ons neefje Jeroen de wedstrijden van de hengstencompetitie met Vondel rijden. Niemand wil onnodige risico's nemen voor Jeroen, maar het blijft een mogelijkheid. Vondel heeft een eerlijk karakter, zo vader, zo zoon!

De hengstencompetitie, dat is pas voor later.
Normaal had het dit weekend een druk pony-weekend geweest. Door de slechte weersomstandigheden, blijven ze best rustig op stal! Zowel het ponycriterium in het Azelhof op zaterdag, als de gewestelijke indoor in Kontich op zondag zijn afgelast. Vooral voor de veiligheid van de kinderen, een goede zaak. En ook voor de mama's is het niet erg, om lekker warm in huis of op bureau te kunnen blijven..
http://www.hengstencompetitie.be/_html/main.php?taal=nl&&page=home