02-03-2011

Afscheid in schoonheid ?

Afscheid nemen, het is nooit leuk. Zo zal het voor Jeroen zaterdag ook een dubbel gevoel zijn. Hij neemt afscheid van het ponygebeuren bij LRV en concentreert zich meer op de paarden, in combinatie met de nationale ponywedstrijden.

Hij heeft al een mooie weg afgelegd bij de pony's. We hopen voor hem dat hij dit zaterdag, op het nationaal LRV pony-kampioenschap in schoonheid mag afsluiten.
Ze zijn ondertussen al met 4 kleinkindjes Ceulemans, die naar deze nationale wedstrijd mogen gaan. Voor Mieke Ceuterick en Marnick zullen het fijne ervaringen zijn. Marnick vloekt wel dat hij geen barrage mag rijden, hij is enkel geselecteerd op stijl, wat nu eigenlijk net niet zijn favoriete onderdeel is..
Ze gaan allemaal graag redelijk snel. Het wordt dan ook uitkijken naar de prestaties van Jeroen en ook van Jorgen, die met zijn snelle Obelix toch wel een serieuze troef heeft. Jorgen kijkt vooral ook al uit naar zondag, vanaf dan is Bolero voor hem, over een transfert gesproken!

Paarden en transferts, dat hoort nu eenmaal bij de sport. Rapsody DH, moeder van Va-Vite, debuteerde vorige week in Gent succesvol met haar nieuwe ruiter Maxim De Roeck.

Afscheid nemen, dat doen we niet graag. Wij verwelkomen liever iedereen. Reden te meer waarom we er wel alles voor zullen doen om Groentenjumping te laten door gaan.
We hebben al heel veel reacties gekregen. Persoonlijk moeten we niet slecht gezind zijn op de organisatie van Jumping Bonheiden, die de datum wel gekregen hebben. We vinden dat de beslissingnemers over de datum niet echt een doordachte beslissing hebben genomen. Ze hebben volgens ons onderschat welke impact de datum van Pasen heeft op de concours zelf. Dat zijn tradities, waar sponsors en publiek zich graag aan houden. Of we de traditie kunnen verleggen naar het eerste weekend van april, of dat er misschien nog andere mogelijkheden zijn, dat moeten we bekijken. Het bestuur van Groentenjumping komt bij elkaar op donderdag 3 maart. Op vrijdagochtend zullen we alles officieel laten weten.