23-03-2011

10.000 euro extra prijzengeld tijdens Gold wedstrijd van 22 tot 25 april!!!!

Vandaag al 23 maart. Het begint hier al te kriebelen.. De paasbloemen laten langs de piste zich al goed opmerken.
Tijd voor actie, lijken ze wel te willen zeggen.
En dat is het ook! Tijd om er aan te beginnen.

Op vrijdag 1 april verwachten we de eerste ruiters voor de Gold wedstrijd. Voor de juniors en scholieren tellen enkele proeven om zich in de kijker te rijden voor een mogelijke selectie bij de Europese kampioenschappen. Dit staat duidelijk meegedeeld op de website van de KBRSF: www.equibel.be. Via die website dienen de inschrijvingen te gebeuren voor de 2 eerste weekends.

Op zondag 3 april wordt het eerste hoogtepunt de Grote Prijs 1.50m. Het wordt een eerste test om te zien of de paarden klaar zijn voor het komende buitenseizoen.
We willen voor de paarden en ruiters die het eerder op 1.25 en 1.35m niveau houden, er ook een zekere spanning inbrengen.
De ruiters die zich op zondag 3 april bij de eerste 25 combinaties nestelen, mogen terug komen op paasmaandag voor een finale in het 1.25m en 1.35m.
In die 2 proeven mogen maximaal 50 deelnemers starten. De andere 25 combinaties zullen komen uit de selectie van zondag 24 april.

In de finales 1.25m en 1.35m op paasmaandag wordt het normaal voorziene prijzengeld door Groentenjumping verhoogd met telkens 1.000 euro. Daar zorgen we dus al voor 2.000 euro extra. Dat is niet alles. Door de verkoop van Lover tijdens de feestveiling aan chef d'équipe Philippe Guerdat, komt er in de Grote Prijs ook nog eens extra 3.000 euro in de prijzenpot, niet mis!

Maar we hebben nog goed nieuws. Op Paaszondag 24 april staat de Euphony Puissance op de agenda. Wordt het een Euphony 6-Bars, of een krachtproef zonder zadel, daar mogen de ruiters zelf over kiezen en discussiëren tijdens de eerste Gold Wedstrijd volgende week. Waar er geen discussie over mag zijn, dat is de prijzenpot. Daar zit zo maar eventjes 5.000 euro in. Met dank aan Euphony!!!

Source: gj