11-09-2011

Cara Janssens, provinciaal kampioen LRV pony's D midden.

Kinderen en verwachtingen, het is toch iets bizar. Ruiters die al een heel jaar sterk presteren op gewestelijke wedstrijden, krijgen te kampen met tegenslag op een provinciale wedstrijd.
Uit die tegenslagen, daar moeten ze maar uit leren. Dat is de weg naar volwassen worden. Persoonlijk zorgde het vandaag ook voor de nodige discussies, maar achteraf is er toch dat begrip. Nog even de videobeelden laten nakijken naar de kenners om te weten hoe de fouten er kwamen, en dan is het leren en oefenen om aan die fouten nog iets te doen.
Je kan het dus al afleiden uit deze intro. Voor onze kleinkindjes Ceulemans was het geen fameus tornooi.
Er kwamen dan toch enkele medailles voor Mieke en Julie Ceuterick in B licht, voor Nathalie De Winter in kleine a, en ook voor Thibeau Spits in A en kleine a.
De medaille van Nathalie, dat was de mooiste. Eerst moest ze met Gipsy rijden, en op de allerlaatste hindernis valt ze van haar pony. Tranen met tuiten heeft ze geweend. En dat haar pony er niets kon aan doen, snikte ze helemaal. Daarna lukte het wel met Lucifer. Stralend kwam ze uit de ring, met haar medaille. Vastberaden om die 's avonds naar haar papa te gaan brengen, haar grootste supporter. Erik stond zondag niet langs de kant te supporteren, maar was na een val van een jong paard opgenomen in het ziekenhuis. Tot maandagmiddag moet hij op de dienst intensieve zorgen blijven, en dan naar een normale kamer. Met de nodige tijd en rust, zal het spoedig in orde komen. Dan heeft hij achteraf tijd om rustig de resultaten van de wedstrijden te bekijken. Via deze link alvast de resultaten van Humlikon, waar Maurice Van Roosbroeck mooi 3e werd met Dylano, halfbroer van o.a. Uletta Dwerse Hagen, allebei nakomelingen van Cento Lano.

Maar nu terug naar Westerlo, waar er mooie kampioenen te vieren waren.
De hoogste reeks D midden was een selectieve omloop, slechts 7 combinaties in de barrage. Dimme Dhaese werd provinciaal kampioen in stijl met Inneke. In snelheid werd Dimme wel geklopt in de barrage, en wel 2x door een amazone. De overwinning ging naar Cara Janssens (LRV Berlaar), voor Raf Mols en Kaat Broossens.

In de reeks C midden zag het er lang naar uit dat de overwinning zou kunnen gaan naar onze neef Jorich Spits met Wolf. Als laatste kwam Evelyn Kenis in deze barrage, die ze perfect aflegde, in een iets kortere tijd. Ook Evelyn mocht als provinciaal kampioene naar huis, maar dus toch ook een mooie 2e plaats voor Jorich.

In de reeks D licht lieten bijna alle topfavorieten het liggen vandaag. Bijna alle topfavorieten gingen in de fout, maar niet Dries Goossens. De zoon van Peter Goossens kan bijzonder handig rijden, en Dries mag zich provinciaal kampioen in de klasse D licht noemen.

De meest bevochten wedstrijd, dat was de wedstrijd B licht. Onze nichtjes Mieke en Julie Ceuterick waren in deze barrage. Met Cadé deed Julie het wel foutloos, maar die tijd werd verbeterd. Winst was daar voor An Van Ham uit Overbroek.

Volgende week wordt er in Westerlo opnieuw gestreden voor provinciale titels, dan wel bij de paarden. En waarom zou er daar opnieuw geen medaille kunnen zijn voor de familie De Winter? Jeroen stapte met succes over van de pony's naar de paarden. In de reeks midden heeft hij al bijzonder goede prestaties neergezet met Daskia en Mozart. Als Mozart er in slaagt om de reeks midden te winnen, mag vake Jos alvast 50 pinten betalen aan de familie Mertens, waar Mozart zijn vroegere thuis vond. 50 pinten voor Mozart. Benieuwd of dat mag lukken..
http://www.csi-humlikon.ch/4.0.html