02-10-2011

Jeroen De Winter; nationaal kampioen klasse licht met Ziggy Ziggy!

Onze neef Jeroen De Winter was in zijn eerste seizoen bj de paarden van LRV meteen geselecteerd met 3 paarden voor het nationaal tornooi in Olmen, niet slecht! Nadat hij al provinciaal kampioen geworden was in de reeks Licht met Ziggy Ziggy, wist Jeroen dat hij ook op het nationaal tornooi niet kansloos was. Hij plaatste zich voor de barrage, waar voor veel ruiters de dubbelsprong de moeilijkste hindernis bleek. Jeroen en Ziggy deden het foutloos én snel, meteen voor een eerste nationale titel bij LRV! En dat bij de grote ruiters daar ook een natte broek bij hoort, dat heeft Jeroen ook mogen ondervinden!
Eerder op de dag werd er nog even gevloekt op die waterbak.. Daskia deed het over de 2 omlopen foutloos over de hindernissen, maar blijkbaar dat ene voetje op de rand van de waterbak.. Geen barrage voor Daskia in de klasse midden, spijtig.
De hoogste klasse Zwaar kent een nieuwe kampioen. Ben Thiry wist het hoofd koel te houden, en was de enige die de barrage foutloos wist af te leggen.

In Moorsele stond deze namiddag de Grote Prijs op het programma. Voor Patrik en Va-Vite was het net niet, met 1 fout in de basisomloop. 10 combinaties plaatsten zich voor de barrage, en met een relatief snelle tijd, kwamen ze nog op een 15e plaats terecht. De winst was voor de sympathieke Spaanse amazone Pilar Cordon. Er waren gelukkig ook Belgen in de top 10; Ludo Philippaerts op de 3e, Koen Vereecke op de 4e, Dominique Hendricxk op de 6e, Gilles Detry op nummer 7 en ook Pieter Devos op de 9e plaats.
http://www.nationaal2011.be/nl/home