28-10-2011

De moeilijkste stap in 42 jaar...

Deze middag kregen de kinderen Ceulemans aan tafel een vraag voorgeschoteld.
Vake Jos Ceulemans vertelde ons dat hij de moeilijkste stap had genomen in 42 jaar.. We mochten raden welke stap dat was.
Niemand van ons kende het antwoord, er kwam wel een voorzichtige gok, maar die zat ver uit de richting.
Dan maar het verlossende antwoord, want we waren best nieuwsgierig.
Hij had zelf de stap gezet om zijn pensioen aan te vragen..
Geboren in 1945, en toen hij als 65-jarige op pensioenleeftijd kwam, was er zeker geen sprake van dit pensioen. Daarvoor is hij nog altijd veel te actief. Dat is dan onderstreept geweest met de eerste editie van de Feestveiling, om eveneens te vieren dat onze ouders 40 jaar getrouwd waren.
Maar dan terug naar vanochtend. Dan toch die eerste stap gezet voor de aanvraag van het pensioen. Zijn uitleg achteraf: "Zelfs de computers waren er niet op voorbereid en sloegen tilt. Het is dus nog niet zeker dat mijn pensioen aanvaard wordt..".

Op pensioen gaan, dat zou 1 zaak zijn. Maar effectief op non-actief gaan, dat hopen we zeker van niet. Hij blijft de sterke man achter de verscheidene zaken.
Wie aan zijn capaciteiten twijfelt, die mag hem op 11 november aan het werk zien. Hij zal daar Chef d'equipe zijn van verschillende teams in de Darco Cup.
De finale van de Darco Cup wordt verreden in Jumping Mechelen. De selecties hiervoor zijn op 11 november in Hulsterlo. Drie paarden van hetzelfde vaderdier maken deel uit van 1 équipe. Van onze stal hebben we afgevaardigden in de teams van Calido, Heartbreaker, Querlybet Hero en Nagano. Ons topteam zou dat van Cento Lano moeten zijn, met Uletta DH, Centolien en Cashmira DH Z. Wordt vervolgd..
http://www.jumping-mechelen.com