29-12-2011

Withney komt sterk uit de hoek, 8e in FEI rankingsrpoef Speed & Handiness.

Na dag 3 mogen we bijzonder tevreden terugblikken op de prestaties van onze paarden. Uiteraard die eerste overwinning van Patrik met Va-Vite.
's Avonds waren er 2 proeven, die telden voor de FEI ranking, gedoteerd met telkens 25.000 euro.
Dan wordt er niets weggegeven. In de prijs KBC kregen Patrik en Cadjanine een fout op hindernis 1, en daarna ging het vlekkeloos. Pech, maar als we de barrage gezien hebben achteraf, zou het geen gemakkelijke opdracht geweest zijn om top 8 te halen. Dat waren straffe toeren, van o.a. winnaar Harry Smolders, Nina Fagerstrom en Guy Williams.
Diezelfde snelle Nina Fagerstrom in de 2e rankingsproef, de Speed & Handiness. Met Mouse vloog ze naar de overwinning. De tijd van Patrik met Withney zou goed geweest zijn voor de 2e plaats, maar met 1 balk werd ze eervol verwezen naar de 8e plaats. Koen Vereecke, kersvers Vlaams kampioen werd mooi 2e met Dior.

Op donderdag is de Grote Prijs de moeilijkste opdracht van de dag. Daarvoor rekent Patrik graag op Withney. Uiteraard kijken we uit naar ons team van Cento Lano in de Darco Cup. Ons team bestaat uit Centolien (Jonas Vervoort), Belle de Brukom (Brent D'Haese) en Cashmira (Jordy Oostvogels). Dan hebben we nog een klepper als Uletta (v.Cento Lano) op stal staan.. Uletta is als jong paard zeer succesvol gereden door Caroline De Laet. Als 6-jarige is ze dan terug gekomen voor Jeroen en Patrik. Caroline is gisterenavond de trotse mama geworden van Axelle. Trotse papa is Tom Van de Vijver. We wensen Caroline en Tom van harte proficiat!

Via de live-stream op www.horse-live.com kunnen de thuisblijvers de wedstrijden in Mechelen goed volgen. Donderdagavond is ook de 6-barenproef één van de hoogtepunten van deze week. Patrik waagt zijn kans met krachtpatser Sherlock K. Resultaten via de link.
http://results.scgvisual.com/2011/mechelen/