30-01-2012

Vallen is opvallen...

Opvallen in de sport. Dat kan je doen met winnen. Nasa en Steve Guerdat winnen 2 Grote Prijzen op 3 deelnames. Na die van Genève, winnen ze de Grote Prijs van Zurich. Alle resultaten, ook die van de Wereldbeker van Zurich via de link.
Joe Clee viel ook op in Roggel, op de tweesterrenconcours. Na de winst in de hoogste rubriek op vrijdag, eveneens winst in de Grote Prijs, met Diablesse de Muze. Mooi is dat!

Zelf zaten we gisterenavond met een zoon die in zak en as zat. Zwaar ontgoocheld.. In sneltempo is hij tot in D midden geraakt, dankzij zijn pony Sunny. Dat is altijd op het gevoel geweest, maar dankzij een vrij weekend van papa Patrik Spits, kwam er ook coaching bij. Rijden met een plan.
Het parcours afstappen, weten hoe de lijnen moeten gereden worden, en het daarna ook uitvoeren. Niet zomaar van 7 naar 8 a-b rijden op het goed gevoel af, maar met 7 galopsprongen, een beetje langs de buitenkant. Denken, concentreren, en daarbij ook nog voelen en reageren.
Het liep mis.. De 7 galopsprongen werden langs de binnenkant genomen, en de afstand kwam niet uit. Pony Sunny deed nog meer dan zijn best, sprong zo hard, dat Marnick zijn evenwicht verloor en op de grond stond.

Voor Marnick zelf was de ontgoocheling zo groot, dat dit voor hem het einde van het winterseizoen betekende. Zonder Sunny op het provinciaal kampioenschap had het geen zin meer. En dan moeten we zelf even kalm blijven. Sunny had zich niet bezeerd, ook Marnick niet. Een verloren wedstrijd is geen verloren jaar. Het is altijd oefenen voor de volgende keer. Rome en Parijs zijn ook niet op 1 keer gebouwd.
's Avonds kwam er gelukkig al terug positief nieuws; een lachende Marnick kon toch al zeggen; "Vallen is toch ook opvallen". Wie dit jaar het sportgala gezien heeft, kan meteen volgen. En zo is dat. De sport moet boeiend blijven, het is niet evident, en er moet voor gewerkt worden.

Onze neef Jorgen De Winter haalde met Bolero wel de barrage. Hij had het bijzonder boeiend gehouden in deze barrage. Dimme Dhaese won de proef D midden in een tijd van 34 seconden. Jorgen ging zo hevig naar de laatste hindernis, dat Bolero het even niet begreep. Hij kreeg een stop op de laatste hindernis, en finishte nog in 38 seconden, toch wel een dappere poging..
De familie van Dries Sebrechts was opvallend aanwezig op de M indoor. Met een tweede plaats voor de jongste zoon Max Sebrechts(Billy) in B licht, winst voor dochter Marie Sebrechts (Prestige) in C midden, een tweede plaats voor neef Cisse Sebrechts in D midden, én een derde plaats voor zoon Rik Sebrechts in D midden, en ook nog Marie Sebrechts op nummer 5 in D midden hadden ze alle reden om tevreden naar huis te gaan.
Eén van de strafste barrage-ritten kwam van Shelsey Berkvens in B licht met Juanto. Zij verwees nationaal kampioen Max Sebrechts met een perfecte rit naar de tweede plaats. Ons nichtje Julie Ceuterick werd nog 7e met Kadeeke. In B licht waren er 30 combinaties in de barrage, en moeten er risico's genomen worden.
Onze zoon Thibeau Spits probeerde in de barrage heel kort te draaien. Te kort, wist hij later ook. Saartje stopte verstandig, en deed het daarna terug prima. Met hun poging haalden ze toch nog een top 20 plaats en nog enkele selectiepunten voor het provinciaal.

De selecties voor het provinciaal kampioenschap pony's zijn nog niet volledig gekend. Er wordt nog rekening gehouden met de gewestelijke indoors. De datum is wel gekend; op zondag 26 februari in Kontich.
http://eventcontent.hippoonline.de/652/652zeitplanDEU.htm?style=hippo