15-02-2012

Patrik aan het werk in CSI** Neeroeteren, Jeroen op provinciaal Kampioenschap.

Het weekend van 16 tot 19 februari zal Patrik deelnemen aan de internationale tweesterren-concours in Neeroeteren, op het domein van De Warre. Uletta, Withney en Wrangler zullen ginds op post zijn.

Vrijdagavond staat de uitgestelde wedstrijd in de hengstencompetitie op de agenda in manège 't Overdijk, Overdijk 5, Moerzeke. Het startuur is voorzien rond 19u.
Bij de 4-jarige hengsten komt onze neef Jeroen De Winter in actie met Ixion van 't Netehof (hengst in eigendom van dekstation Roger De Winter, zie foto), en Jonas Vervoort zal debuteren met Donckervoort, pas goedgekeurd voor studbook Zangersheide. Bij de 5-jarige hengsten zal Jeroen Verschueren de hengst Cupido (Numero Uno x Padinus) rijden.

Vrijdagavond begint eveneens het wedstrijdweekend in de rijhal van LRV Kontich, met de Breederscup. Hét hoogtepunt in Kontich is weliswaar het provinciaal kampioenschap op zondag 19 februari. Neef Jeroen De Winter is wel geselecteerd met 5 paarden; in de reeks licht met Gretel, reeks midden met Gravin en Mozart. In de hoogste reeks Zwaar zal hij zijn kans wagen met Coco Chanel DH (Clearway) en Daskia (Canadian River).

Stilaan zijn we toe aan de laatste wedstrijden van het winterseizoen, met de kampioenschappen in het vooruitzicht. Het provinciaal kampioenschap LRV pony's is voorzien op 26 februari. De nationale kampioenschappen pony's op 3 maart, voor de paarden op 4 maart (Oud-Heverlee).

Sommige ruiters zijn toe aan de voorbereiding van het buitenseizoen. Vanochtend is Gregory Wathelet goed aangekomen in Spanje, voor de Sunshine Tour.
Eén van deze paarden is onze merrie Euphony Cadjanine Z.
De wedstrijden beginnen pas op 22/2/12, maar ze kunnen alvast in prima weersomstandigheden trainen en genieten..
http://www.dewarre.be/_le/internationaal.php?id=55

Source photo: Viv Wauters