18-02-2012

Withney 5e in 1.40m CSI** Neeroeteren; Cupido DH foutloos in hengstencompetitie.

Patrik is aan het werk in CSI** Neeroeteren. Pech voor Wrangler, die zich bezeerde tijdens het transport. Geen onnodige risico's nemen, en even terug laten bekomen in zijn eigen box. Dan bleven enkel Withney en Uletta over in de Warre. En dat is ruim voldoende om een fijn weekend mee te beleven. Beide dames bleven foutloos in de 1.40m proef op vrijdag, kwalificatie voor de Grote Prijs op zondag. In die Grote Prijs zal Withney zondagnamiddag aan de start verschijnen.

Jonas Vervoort heeft onze hengst Donckervoort gereden in de hengstencompetitie. Bij de 4-jarigen waren heel wat hengsten onder de indruk, en dat was ook het geval met Donckervoort. Het blijft een leerschool, en de punten worden binnen enkele jaren gegeven.
Nochtans geeft een nulronde telkens wel een goed gevoel. Jeroen Verschueren stuurde onze hengst Cupido (Numero Uno x Padinus) voor de 2e keer op rij foutloos rond. Prima werk, notabene op de 25e verjaardag van Jeroen zelf.
Een opsteker voor onze stal; met de prestaties van Dilano (Lord Z x Cavalier), Casper (Verdi x Ramiro), Can Remember (Diamant de Semilly x Cash). Deze 3 hengsten werden verkocht op de Feestveiling 2011 aan respectievelijk Starhorses, Fam. Schelstraete, en Dirk Van Bossel - Het Waaihof. Deze 3 hengsten deden het eveneens mooi foutloos.
Alle resultaten zijn te vinden via de link, op de website van de Hengstencompetitie.

Onze neef Jeroen De Winter was gisteren actief op 2 terreinen. Hij reed de 4-jarige hengst Ixion van het Netehof in 't Overdijk, met 1 fout zeker niet slecht. Daarna werd Jeroen verwacht in de rijhal van LRV Kontich, voor de Breederscup. Met het team van Haskia (François Buts), haalden ze de barrage. Met Daskia kon Jeroen beslissen over winst, of geen winst.. Zijn tijd had inderdaad goed geweest voor de overwinning, maar toch even vloeken na die fout op de laatste hindernis.. Dat is de sport, het team van Haskia werd eervol 4e. Winst was er voor de stam van de familie Van Laer uit Kasterlee.
http://www.hengstencompetitie.be/_html/main.php?id=118&&taal=nl&&page=nieuws