04-03-2012

Mieke Ceuterick 2e op nationaal B licht, Belgisch Team 2e in Bremen.

In 1995, 1996 en 1998 won Annelies Vorsselmans de kampioenstitel stijlrijden LRV pony's, in de hoogste reeks D midden. Deze dagen bracht diezelfde Annelies door in Bremen, voor de internationale driesterrenconcours. Stijlvol is ze gebleven, en efficiënt ook.
Tijdens de Nationenpreis op zaterdag, deed ze het, net als haar mannelijke teamgenoten Dirk Demeersman, Dominique Hendrickx en onze eigen Patrik Spits, netjes foutloos.
In de barrage mocht Annelies het opnemen tegen o.a. Philip Weishaupt met Catoki voor het Duitse team.
Weishaupt hield de buit in eigen land, maar dankzij Annelies en co toch een mooie 2e plaats voor België.
De strafpunten van die omloop telden samen met de strafpunten die de combinaties behaalden in de Grote Prijs. Onze Belgen hadden een goede uitgangspositie met een blanco score, maar konden dit spijtig genoeg niet verzilveren met een plaats in barrage.
Patrik en Withney kregen een fout op de uitsprong van de driesprong, en dan op die allerlaatste hindernis..
Ook voor Dirk Demeersman en Annelies Vorsselmans was 1 fout er teveel aan. Slechts 3 combinaties deden het dubbel foutloos, en mochten door naar de barrage.
De uiteindelijke overwinning was voor de Duitse ruiter Mario Stevens, voor Jeroen Dubbeldam met Utasha.

Ook een mooie prestatie van Lady Macbeth DH op zaterdagavond, met een 8e plaats.

Bremen konden we volgen van op afstand, de kampioenschappen van de LRV van dichtbij.
In de rijschool van Oud-Heverlee deed ons nichtje Mieke Ceuterick het bijzonder goed met haar pony Xander. In de reeks B licht was haar snelle rit in de barrage goed voor de 2e plaats. Winst in deze reeks was voor de nog snellere Stephanie Van Riet (Hiawatha)(LRV Merchtem, Brabant).

De reeks C midden werd gewonnen door Jasper Peeters (Driehoek's Jay), die in de voormiddag tevens de titel in het stijlrijden won. 's Avonds zou hij ook nog deel uit maken van de winnende equipe in de interprovincie-wedstrijd, dus dat is scoren aan de volle 100%.

De hoogste reeks D midden werd op een overtuigende manier gewonnen door Pieter Van den Bergh (Bengel vd Kapel). 12 combinaties plaatsten zich voor de barrage. Niemand slaagde er in om foutloos te blijven, tot Pieter Van den Bergh als derde laatste binnen kwam. Hij reed niet op veilig, maar liet de snelste tijd afklokken, en bleef bovendien ook foutloos.

Van elke reeks C licht, C midden, B licht, D licht en D midden mocht telkens de beste combinatie van elke provincie terug komen voor de interprovinciewedstrijd.
Voor de provincie Antwerpen waren dit Bossaerts Stef (D licht- Elton), Mieke Ceuterick (B licht - Xander), en 3 kersvers nationaal kampioenen Benthe De Hauwer (C licht - Elfie Ferrari), Jasper Peeters (C midden, Driehoek's Jay), en Pieter Van den Bergh (D midden - Bengel vd Kapel).
De reeks B licht zou deze keer voor de beslissing zorgen.
Toen ons Mieke Ceuterick de ring binnen kwam, wist chef d'équipe Luc Verboven ook maar al te goed, dat ze haar geen fout kon permitteren. Als Antwerpen de barrage met Limburg wou vermijden, een barrage met 4 punten van de eerste 4 omlopen, moest het gewoon nul. Slechts 4 van de 5 uitslagen kwamen in aanmerking, dus kon Antwerpen alsnog die nul op het scorebord halen. Mieke en Xander deden het foutloos, en Antwerpen had de interprovincie-wedstrijd gewonnen!
http://www.lrv.be/