19-04-2012

Quality Time.. Wrangler was op vakantie in Hardelot, volgende week Antwerpen!

Er zijn van die paarden die meer geven dan ze eigenlijk kunnen. Mentaliteit, en als je met zo'n paarden op stap bent, is dat puur genieten.
Zo eentje is Wrangler vd Withoeve. De laatste maanden is het stil rond hem geweest, omdat we hem ook wat rust hebben gegund.
Vorige week was het hier bij ons nog druk, met heel wat paarden over de vloer. Daar heeft Wrangler niets van gemerkt, want hij was zelf niet thuis.
En dat komt zo.. Enkele jaren geleden werkte Aurelien Peil hier voor het aanrijden van de jonge paarden. Enige tijd later ging hij op eigen benen staan, en runt hij zijn eigen stal in Frankrijk. Het contact werd nooit verbroken, en Aurelien kocht bij ons Evory van het Hek, een concours-paard waar hij al goede resultaten mee boekte.
Zo goed zelfs, dat Aurelien voor het eerst in zijn carrière een selectie kon afdwingen voor de driesterrenconcours in Hardelot. Voor een dertiger doet dat toch iets, het feit om in "het" clubje te kunnen horen.
Net op dat moment komt er een lichte blessure van Evory.
Aurelien doet zijn relaas en vraagt of we geen vervanger voor een weekend hebben.
Dat is helemaal niet eenvoudig. Blijkbaar teveel met het gevoel gedacht, en niet echt met het verstand, want daar werd Wrangler beloofd. Op één voorwaarde, hij moest tonen tijdens de nationale wedstrijd van de Groentenjumping dat het zou kunnen klikken op 1.30m niveau.
Aan deze vereiste werd voldaan, want het zag er allemaal prima uit. Vorige week was het dus de concours in Hardelot.
De eerste dag was er al meteen een 4e plaats voor Aurelien en Wrangler. Op de 2e dag, één pechfout in de 2e fase. In de kleine Grote Prijs op zaterdag, een mooie 1.40m - 1.45m proef, stond er toch al iets te springen. Enkel een fout op de allerlaatste hindernis hielden Aurelien en Wrangler uit de barrage. Toch bijzonder knap gedaan, en we zijn heel blij dat Wrangler goed en wel in zijn eigen vertrouwde stal staat.
Nochtans stond Wrangler in Hardelot ook in goed gezelschap, want tussen de paarden van Kevin Staut, Penelope Leprovost, Simon Delestre,.. iets wat toch indruk bij Aurelien gemaakt had. De kans om een driesterrenconcours te rijden, heeft Aurelien met beide handen gegrepen, en binnenkort kan hij verder bouwen aan zijn carrière met zijn eigen Evory.

Andere ruiters met dezelfde ambities moeten we teleur stellen... Normaal doen we dit dus niet.. We kunnen de volgende weken Wrangler ook niet meer missen.
Dit weekend kreeg hij nog vrij, en zijn het Uletta en Lady Macbeth die extra ervaring opdoen op het groene gras van Lummen.
Withney en Wrangler reserveren we graag voor jumping Antwerpen, dat van start gaat op 26 april, en Grote Prijs op 29 april.
Volgende week tekent de wereldtop present in Antwerpen. Veel van hen zijn nu aan het werk in 's Hertogenbosch, resultaten via de link.
http://results.scgvisual.com/2012/denbosch/index.html