02-05-2012

Een weekend vol emoties, een terugblik en vooruitkijken naar CSIO Lummen.

Zondag 29 april willen we het liefst heel snel vergeten..
Withney die het liet afweten in de GP van Antwerpen. Op dat moment voor een onverklaarbare reden. Het liep voor geen meter, en eigenlijk had Patrik het moeten opgeven na de eerste fouten.. Maar opgeven staat niet direct in zijn woordenboek. Misschien maar goed, want die eigenschappen geeft hij door aan zijn kinderen..
Dezelfde 29e april krijgt onze zoon Marnick Spits te horen dat hij een gebroken duim heeft, en eveneens serieus gekwetst na een accidentje thuis. Het kon niet meer gehecht worden, en door de wonde kon het ook niet in de gips. Dan maar voor een nood-oplossing met spalk, zodat dagelijkse verzorging nog mogelijk was.. Diezelfde dag wordt ons hondje Flinte aangereden. Eerst krijgen we nog goede moed van de dierenarts, maar achteraf is ze toch ingeslapen. Het kameraadje van onze kinderen, niet evident.
We kregen nochtans op zondag ook enkele super-nieuwsjes. Onze neef Jorich Spits won met Galinka in Gavere het nationale pony-kampioenschap eventing bij LRV. Een beloning voor zijn jarenlange inzet, maar ook voor de inzet van zijn broer Pieter die de pony op dit niveau heeft gebracht.
Ook goed nieuws van onze pony Fritske, die 2e werd in een lagere reeks op het nationaal kampioenschap met Kobe Malisart.
Uiteraard ook goed nieuws van Gregory Wathelet die in Antwerpen wel de 2e ronde haalde met Euphony Cadjanine Z. Uiteindelijk zouden ze goed zijn voor de 11e plaats. Hun 3e klassement op 1.60m niveau op evenveel wedstrijden. Je hoopt altijd op meer, maar dat zal wel eens lukken.
Ook goed nieuws van onze goede vriend Joe Clee, die stuntte in Antwerpen met Diablesse de Muze en 2 fantastische omlopen liet noteren. Spijtig van die ene fout in de eerste rond, want hij zou het Nick Skelton knap lastig gemaakt hebben.

Maar dan terug naar ons eigen thuis. Even in zak en as op maandag. Veel tijd om te aarzelen was er niet. Op dinsdag hadden we onze eerste gewestelijke wedstrijd in Broechem.

Onze zonen Marnick en Thibeau Spits, neef Jorgen De Winter, nichtjes Mieke en Julie Ceuterick en Nathalie De Winter werden daar verwacht.
Marnick zag het eerst niet zitten met zijn duim, maar maakte dan uit dat hij het wel wou proberen. Hij wou het doen, voor de Flinte. Dat was ook de instelling van Thibeau, en ze gingen er voor gaan.
In C licht begon Thibeau er aan met Spirit. Hij was foutloos tot voorbij de moeilijke dubbelsprong nummer 7, en dan vergat hij even waar toch die hindernis 8 nu weeral stond.. Onze slaper wordt tegen de middag wel wakker.
Dat was ook nodig, voor de reeks B licht, want het was moeilijk. Eerst deed Thibeau het foutloos met Wiske, en dan was het de beurt aan onze Julie Ceuterick met Kasanova.
Kasanova mispakte zich in de dubbelsprong, en Julie had een zware val. Even wisten we niet goed wat en hoe, en was ineens alleen maar ons Julie belangrijk. Achteraf kwam er dan wel geruststellend nieuws. Enkel gekneusde ribben en een hersenschudding, oef. Thibeau moest verder doen in B licht. Hij reed met Saartje, die heel ervaren is op dit niveau. Met dank aan Ellen Heremans! Saartje nam ook in de barrage onze Thibeau foutloos over alle hindernissen heen, goed voor de 3e plaats. Aan het overwicht van Max Sebrechts niets tegen in te brengen. Hij werd zowel in snelheid, als in stijl 1e en 2e. Ze hebben het fijn onder hen verdeeld, want Thibeau was ook 3e in stijl.

In de reeks C midden hadden wij geen vertegenwoordigers. We konden wel genieten van een mooie barrage, waar iedereen dacht dat de buit binnen was voor Elke De Pelsmaeker en Happy C. Dries Goossens gaf zich toch niet meteen gewonnen. Zijn pony heeft een minder ruime galop, maar hij reed nergens een meter teveel. Tot zijn eigen verbazing, verbeterde hij de tijd, en won hij C midden.

In de reeks D midden, de hoogste reeks van de dag, kregen we Marnick met Sunny, Jorgen met Mikado en Bolero aan de start. Jorgen en Bolero zijn al een hele tijd in goede doen, en die lijn trokken ze gisteren door. Ze plaatsten zich voor de barrage. Voor onze zoon Marnick ging het de laatste tijd iets minder. Dan is het tijd om de papa in te schakelen als coach. Ze hadden thuis samen goed geoefend, en gisteren was hij ook present om te helpen. In de omloop ging het goed met Sunny, en mochten ze ook door naar de barrage.
Met een twaalftal combinaties waren ze in de barrage. Stef Bossaerts was vastberaden de winst in eigen huis te houden, met een snelle nulronde. Cisse Sebrechts, eveneens van LRV Broechem, deed een perfecte poging om die tijd te verbeteren, maar kreeg een fout.
De beurt was dan aan onze Marnick, dan hou ik mijn hart al vast.. Onze Sunny sprong fantastisch, en ze kregen fout op de voorlaatste hindernis. Ze hadden het samen knap gedaan. Ook Jorgen De Winter kreeg 1 fout met Bolero, en Stef Bossaerts werd 1e en 2e, voor Cara Janssens op een 3e plaats. Na afloop kwam onze Marnick nog even vertellen dat 't spijtig was dat het niet gelukt was voor Flinte. Inderdaad, zijn tijd zou de kortste geweest zijn, en met die ene balk werden ze toch mooi 4e. Marnick kon geen overwinning opdragen aan ons Flinte, maar met dit nieuwsbericht, krijgt ze ook even de aandacht die ze verdient.

Geen tijd om lang stil te staan, maar om graag verder te gaan. Deze week trekt Patrik naar Lummen. Het was voorzien dat dit met Withney en Va-Vite zou zijn. Na controle door de dierenarts, moest Withney behandeld worden voor een ontsteking, en zal Uletta haar vervangen. In de 2-sterrenrubrieken maakt onze Delphine DH (v. Triumphe de Muze) haar internationaal debuut. Ook Jonas Vervoort en Don G verschijnen aan de start.
De CSIO van Lummen begint op donderdag 3 mei, en eindigt op 6 mei. De landenprijs wordt gesprongen op vrijdagnamiddag.
http://results.scgvisual.com/2012/lummen3/results/results.htm