05-06-2012

Stress is een belangrijke factor; nog 7 op 7 voor Valence en Casper, Visconti 6 op 6!

Heel wat ogen zijn gericht op de topsport; met het voorbije weekend de 3e manche in de Top League Series, in het Zwitserse Sankt Gallen.
De sport blijft boeiend, en het ene weekend is blijkbaar het andere niet.. Spijtig genoeg kon Cadjanine haar prima resultaat van La Baule niet herhalen; en kwamen er 2keer 2 fouten in de driesprong tijdens de landenprijs. We zagen ze ook héél goede dingen doen, dus blijven we absoluut in de combinatie Gregory-Cadjanine geloven.
In de Grote Prijs kwam ze wel foutloos door de driesprong, en kreeg ze een fout op een oxer. Ze behaalde hierdoor nog wel de 2e ronde. Een hoofdrol kon ze daar niet opeisen, die was weggelegd voor Marcus Ehning.

Op de foto zien we Cadjanine in het gezelschap van Zafir (ex Feestveiling stal Ceulemans 2011). Deze Zafir behaalde zondag in Sankt Gallen nog een 12e plaats in een 1.45m proef met Jerome Hurel, toch wel een hele stap voorwaarts op een dik jaar tijd.
De topsport is niet alles, het begint allemaal bij de basis. Ook daar wordt momenteel al heel wat duidelijk..
De nationale cyclus heeft ondertussen zijn 8e editie gekend, vorig weekend in Moerzeke.
En ook daar zien we goede prestaties van paarden die verkocht werden op onze Feestveiling. Caspar werd eveneens op de Feestveiling in 2011 verkocht, aan de familie Schelstraete. In de cyclus bij de 5-jarige paarden liet Caspar tot nu tot geen enkele steek vallen. Net zoals in de hengstencompetitie trouwens, waar hij goed was voor een gedeelde 1e plaats. Twee kinderen van Va-Vite deden het tot nu toe ook foutloos over de hele lijn, eveneens bij de 5-jarige paarden, de oudste jaargang van Va-Vite.
De eerste is Visconti (Va-Vite x Jus de Pomme), die bij de 1e Feestveiling in 2010 naar de familie Van Riet verhuisde.
Visconti DH Z, uit de eigen fokkerij, deed het momenteel 6 keer foutloos op evenveel deelnames.
De merrie Valence DH Z (Va-Vite x Toulon) is in mede-eigendom met de familie De Roeck, en zij deed het tot nu toe 7 op 7 foutloos met Thomas De Wit.

Een andere jonge belofte, in mede-eigendom met Patrick De Roeck, is de 5-jarige Hermes du Ri d'Asse (Argentinus x Grannus). Hermes en Valence komen uit dezelfde moederlijn, die van Perle du Ri d'Asse (Grannus x Kristalys du Ri d'Asse). Eén keer ging deze Hermes in de fout, maar toch nog een knappe 6 op 7.
De eerste 10 uitslagen tellen bij de cyclus van de jonge paarden. Het komt er dus op aan om 10 op 10 te halen. We blijven in de running met Valence zelf, en we mogen een eervolle vermelding doen als Caspar of Visconti hierin slagen. Het zal er dus op aan komen om ook kalm te blijven. In ons geval is dit meer van toepassing op de eigenaar dan wel op de ruiter..

Patrik komt dit weekend ook in actie in Aalst. Een concours in de buurt, dan ondervindt je iets meer druk om het goed te willen doen voor eigen publiek en eigenaars. Er zijn heel wat topruiters aan de start, dus we zullen uit ons pijp moeten komen om klassementen te behalen. Laat ons hopen dat Va-Vite, Lady Macbeth en Uletta ons hierbij kunnen helpen. De driesterrenconcours in Aalst begint voor ons op donderdag, met de Grote Prijs op zondag. Meer info via de link.
http://www.jumping-aalst.com/nl/home/

Source photo: Laure Henry