18-06-2012

5- jarige dochter van Va-Vite, Valence DH Z haalt de 8 op 8! Nog 2 manches..

Op een handelsstal moeten er paarden vertrekken, maar liefst ook enkele toekomen.
Enkele maanden geleden vertrok Valence DH Z (Va-Vite x Toulon), naar de stallen van Thomas De Wit. We zijn mede-eigenaar gebleven, en de kans is groot dat ze later terug hier zal aankomen voor de "grotere" sport. We leven nog op goede hoop, want in de piste belooft deze Valence. Ze heeft momenteel de 8 op 8 gehaald in de nationale cyclus voor de 5-jarige paarden. Het wordt waarschijnlijk nagelbijten de 2 volgende manches..

Topsport is niet evident. Ook daar komen er nog enkele spannende weken aan. Uit voorzorg voor een mogelijke blessure, is Cadjanine niet aan de start gekomen in de Grote Prijs van GCT in Cannes. Achteraf bleek er niets ernstig aan de hand, gelukkig maar. De proef was dan al verreden. De winst in Cannes ging naar de Nederlandse ruiter Gerco Schroder (Eurocommerce London). Beste Fransman werd Roger Yves Bost met Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier) op een 10e plaats.
Laat nu net vorige week een dochter van een halfzus van Myrtille toegekomen zijn bij ons op stal..
We hebben Wrangler vd Withoeve enkele jaren geleden zien toekomen, en nu is Comptesse vd Withoeve ook gearriveerd(Sheyenne de Baugy x Wellington). De moeder van Comptesse is Perla Epona (v. Wellington), en deze Perla Epona komt uit dezelfde moeder dan Myrtille Paulois. Het zit allemaal in de genen, want van Comptesse zullen we het laatste ook nog niet gezien hebben.

In Duisburg deed Comptesse het al dubbel foutloos in de 1.30m proef. Hierbij willen we de familie De Beck als eigenaars van Comptesse bedanken voor het vertrouwen. Een paard toekrijgen dat meteen op niveau mee kan, blijft iets bijzonder.

Ook Ulano is terug van weggeweest. De 8-jarige zoon van Cento Lano uit Gotspé, is tot op 1.40m niveau gebracht door Thibault Lejeune, zoon van Philippe.
Vrijdag is Ulano eveneens met Patrik meegeweest naar Duisburg, en ook daar ging het prima in de 1.30m proef.

De belangrijkste wedstrijd van het volgende weekend; is de CHIO van Rotterdam. Komen aan de start voor België; Rik Hemeryck, Ludo en Nicolas Philippaerts, Jos Lansink, Maurice Van Roosbroeck. Wij blijven dichtbij huis; voor de Gold League in Zandhoven. Jonas Vervoort zal enkele jonge paarden starten in Zangersheide, voor een kwalificatie voor het Wereldkampioenschap van de Z-geboren paarden.
http://www.chio.nl