09-07-2012

Yves Vanderhasselt en Alvaceno winnen beker van België; Lady 1 fout in finale.

Een derde plaats op vrijdag; een 6e plaats op zaterdag. Dat waren de prestaties van Lady Macbeth in de kwalificaties van de beker van België. Sterk, maar nog 2 combinaties deden het nog beter tot dan toe.
Koen Vereecke en Bush vt Prinsenveld won de twee manches, en mocht als laatste aantreden in de finale.
Patrik en Lady mochten als derde laatste de piste binnen. Op dat moment stroomde de regen met bakken uit de hemel. Lady Macbeth bleef nochtans bij de zaak, sprong heel goed, maar kreeg een pechfout op de laatste van de driesprong. Geen tweede manche voor Patrik in de finale.
14 combinaties plaatsten zich met een foutloze eerste omloop voor de 2e manche op tijd. Chloë Ockerman en Michael Korompis reden een verstandige en vlotte ronde. Ze zouden beloond worden met respectievelijk brons en zilver. Yves Vanderhasselt wist dat er nog snelle combinaties achter hem kwamen, en nam wel veel risico's. Zijn tijd was meer dan 6 seconden sneller. Enkele snelle jongens (waaronder Koen Vereeecke) beten hun tanden stuk op deze chrono en gingen daardoor in de fout. De buit was binnen voor Yves Vanderhasselt en Alvaceno. Ook van harte proficiat aan Patrick en Andrea Brys - Kusakova, eigenaars van Alvaceno.

In Hulsterlo lieten Delphine en Comptesse zien dat ze goede progressie blijven maken. Ze zullen weldra klaar zijn om mee te gaan op internationale wedstrijden. Het volgende weekend kiezen we nog voor de ervaring van Withney, Va-Vite en Uletta. Voor Patrik staat de driesterren-concours van Vichy op de agenda.
http://www.csi-vichy.com/2012/index.html

Source photo: Rik Vandersanden