30-09-2012

De ponykampioenschappen LRV zijn achter de rug, mooie organisatie in Genk.

Voor het verslag van de LRV ponykampioenschappen, verwijzen we graag naar de website van LRV.
We zullen eerst het verslag geven; en daarna een persoonlijke noot.

Perfecte bodems, ruime inrijterreinen, een knappe omkadering en drie prachtige feestterreinen. Tel daarbij de septemberzon die volop meewerkte, de Limburgse gastvrijheid en enkele duizenden toeschouwers. LRV Genk zorgde met een fantastische organisatie voor de best denkbare omstandigheden waarin LRV-ponysport helemaal tot zijn recht kwam. De terreinen van familie Willems lagen er super bij. De parade, met het shownummer van een 100-tal ponyruiters voor de 40 jaar ponywerking, was het hoogtepunt van de dag.

Groepsdressuur
Wie een nationaal ponytornooi bezoekt, kan zich niet van de indruk ontdoen dat het niveau van de combinaties in de hoogste reeksen elk jaar stijgt. Dat is ook zo in de groepsdressuur waar bij de beste achttallen de onderlinge verschillen zo miniem zijn dat details kunnen beslissen over winst en verlies. Broechem, Heist op den Berg en Rijkevorsel mochten in de klasse Midden naar de overkamping. Het achttal van de ponyclub Rijkevorsel was in een bijzonder geïnspireerde dag want ze behaalden zowel in het voormiddaggedeelte als bij de overkamping een eerste plaats bij alle jury's. Broechem pakte het zilver. De ponyclub Heist op den Berg mocht aanschuiven voor brons.

Individuele dressuur
Eva Lauwens uit de ponyclub Sint-Joris-Winge won met Dorenroosje van de Prins de nationale kampioenstitel in de hoogste dressuurklasse DL2. Valerie Wauteraerts en Charlotte De Causmaecker werden respectievelijk 2 en 3. In de klasse CL2 was de zege voor Imke Peeters uit de ponyclub Rijkevorsel. Zij won met Zorro voor Free Lauwens uit Sint-Joris-Winge. In de klasse BL1 was de zege voor Ona Corthauts en Lila Van Den Hoek uit Vissenaken-Glabbeek .

Springwedstrijden
In de klasse D-Midden plaatsen zich 17 combinaties voor de barrage. Daarin was Leonie Aertsen uit de ponyclub Wuustwezel de allersnelste met Kantje's Boro . Zij was 60 honderdsten sneller dan Pieter Van Den Bergh met Bengel van de Kapel . Kaat Brosens reed met een mooie vlotte barrage naar de derde plaats. Ook in de klasse C-Midden was de barrage spannend en ging het hard in de barrage voor de 11 combinaties die zich konden plaatsen. Wie nationaal kampioen wou worden, moest snel gaan en bovendien foutloos blijven en die boodschap had Elke De Pelsmaeker en haar pony Happy “C” uit de ponyclub Sint-Niklaas duidelijk begrepen. Samen met Elke Appeltans uit Stevoort, bleven zij als enige foutloos, maar haar snelle tijd leverde haar meteen de nationale titel op.

Voor alle uitslagen verwijzen wij u naar www.equester.be – rubriek ‘wedstrijden'.


En dan nog even onze persoonlijke noot, van de kleinkindjes Ceulemans. Ons nichtje Nathalie De Winter (zus van Jeroen en Jorgen) ontpopt zich meer en meer als stijl-amazone.
In de reeks B beginnelingen was ze niet enkel foutloos met Obelix, ze kreeg achteraf nog een extra medaille met de 3e plaats in de stijl. Ook in de reeks A, haalde ze een medaille dankzij een foutloze rit met Little Trippel.
Ons nichtje Julie Ceuterick moest als eerste binnen in de barrage van de reeks B licht. Dat was niet in haar voordeel, want het was een barrage met wel wat opties. Links of rechts draaien na bepaalde hindernissen om tijd te winnen, het was niet zo eenvoudig. Ze deed het wel mooi foutloos, maar haar tijd was niet kort genoeg om nog in de prijzen te vallen. Bij onze zoon Thibeau Spits lukte dat nog wel, met een vlotte en foutloze rit van zijn pony Saartje. Zijn tijd was goed genoeg voor de 10e plaats. Ook in stijl viel hij in de prijzen. Hij moest enkel Max Sebrechts en Anthony Philippaerts netjes laten voor gaan, maar heel erg tevreden met de 3e plaats.
http://www.lrv.be

Source: lrv
Source photo: Tess Dewerie