02-12-2012

Geslaagde gewestelijke indoor Kontich, nu even winter-rust !

We zitten halverwege met onze gewestelijke LRV-wedstrijden voor de pony's binnen de LRV.
Dit bericht schrijf ik vooral om alle medewerkers te bedanken. De kinderen kunnen blij zijn met hun bekers en prijzen. Het blijft toch enkel maar mogelijk door de inzet van heel wat vrijwilligers.
Vorige keer was Gert Cueppens een hele dag speaker van dienst in Leest. Gisteren waren dat Kamiel Michiels en Nancy Van Hoof. Maar dan zijn er ook heel wat andere mensen, die alles in goede banen leiden.
Omdat het dit weekend de club van Kontich was, de club waar onze kinderen zijn aangesloten, moesten we ook zelf als pony-ouder een extra inspanning doen. Met 12 pony's, 4 ponyruiters, die elk 2 omlopen springen met hun pony, blijft er weinig vrije tijd over om te helpen achter de toog. Bedankt aan pony-grootmoeder Adrienne die achter de toog heeft geholpen in mijn plaats. Bedankt aan pony-grootvader Laurent Spits die met de 2e kamion heeft gereden.
Bedankt aan Ellen en Martin om mee te helpen opzadelen. En ook dank aan pony-grootvader Jos Ceulemans voor de extra ambiance. En bedankt ook aan fotografe Tess Dewerie, voor de mooie foto's. Het weer kon wel beter zijn, maar het was al bij al een fijne dag.

De grootste dank na zo'n dag gaat ook altijd uit naar de pony's die onze kinderen weer veilig naar de finish hebben gebracht, en hen een goed gevoel hebben gegeven.
In de namiddag was kleine Catherine Spits foutloos met Fritske, even kleine Lauranne Spits was foutloos met Pluisje en Tino. Met Tino al in 60 cm, dus knap knap!! Onze zoon Thibeau Spits deed het netjes foutloos in B licht met Saartje (foto). In C licht won hij de reeks met Spirit. D licht was dan weer super goed meegevallen met één fout in de barrage voor Sunny.
Winst in D licht was er voor ons nichtje Mieke Ceuterick en Mateo.
Onze zoon Marnick Spits won de hoogste reeks D midden met Venus. De reeks D beginnelingen werd gewonnen door Bauke Pelssers met Knockbrack Browny (Francky voor de vrienden). Vorig jaar was het nog Marnick die deze toffe zwarte pony reed, maar we zijn heel blij dat Francky ook super zijn best doet voor Bauke.
De reeks B licht werd gewonnen door Caro-Bell De Hornois (LRV Kontich) met Hiawatah.

De pony's mogen nu even rusten, de kinderen mogen achter de boeken voor de examens die er weldra aankomen. De volgende gewestelijke wedstrijd wordt een thuismatch.
De rijvereniging van Koningshooikt richt een ponywedstrijd in op zaterdag 12 januari. Op zondag 13 januari zijn het de paarden die we in onze rijhal aan het werk zien.

Voor onze kinderen is er nog Jumping Mechelen dat er aan komt. Onze zoon Thibeau Spits heeft een finaleplaats behaald voor het stijlspringen met Sherlock.
Verder mag hij deelnemen met Saartje in B licht op 26 december. Ook ons nichtje Julie Ceuterick is daarvoor geselecteerd, dankzij een prima prestatie met Kadeeke op het nationaal ponytornooi. Marnick Spits zal ook deelnemen met Venus in de 1.10m proef pony's Children.
En wie er nu zal deelnemen in de mini-steeple Chase, blijft een open vraag. Normaal gezien is het onze Thibeau Spits, maar kleine zus Lauranne Spits is achter de schermen aan het oefenen, en denkt dat ze er klaar voor is.. Ze moet nog 7 jaar worden, en we zouden haar pas de toestemming geven als ze goed en wel 8 geworden is. "Geduld is een schone deugd", moeten we nu al heel vaak zeggen aan ons Lauranne. En dat vindt ze ondertussen wel heel saai.

Source photo: Tess Dewerie