22-12-2012

Een officieuze bevestiging; er is witte rook!!

Na bijna twee weken van onzekerheid, is er vanavond de officieuze bevestiging gekomen.
Het organisatie-comité van CSI*** Arezzo (Italië), zal hun bezwaar tegen de organisatie van onze concours intrekken.
Bijgevolg kan CSI*** St-Katelijne-Waver, opnieuw opgenomen worden op de officiële FEI-kalender.
Enkele zwaargewichten (eerder figuurlijk, dan letterlijk), hebben ons hierbij geholpen, en we zijn ook heel tevreden dat de concours van Arezzo hun mening hebben herzien.

Zelf zijn we er nog steeds in blijven geloven ,en zijn we achter de schermen aan de voorbereidingen blijven werken. Als we geen driesterren-concours hadden kunnen doen, zou het een nationale concours geweest zijn. We hebben de nationale wedstrijden eveneens met veel toewijding en plezier georganiseerd. Maar onze 10e verjaardag krijgt hierdoor, met deze 3 sterren, een extra glans, in een internationale context.

Als de "ja" van Arezzo ook officieel bekrachtigd wordt door FEI, zal de nationale kalender wijzigen. Momenteel staat Groentenjumping op de kalender als een nationale Gold Wedstrijd. Het zou dan CSI*** St-Katelijne-Waver worden, en zo komen we dan ook op de FEI-kalender. Klinkt chique.. We hopen alvast op veel sfeer en topsport.

Waar sfeer en topsport al jaren hand in hand gaan, dat is in Olympia (Londen). Daar zijn er nog enkele sterren meer, en wordt er dit weekend een Wereldbekermanche verreden. Voor ons land is Rik Hemeryck naar Londen getrokken. Meer info en resultaten via de link.

In Roosendaal is Patrik alvast goed gestart, met een dubbel foutloze omloop van Comptesse vd Withoeve.
http://eventcontent.hippoonline.de/752/752zeitplanDEU.htm

Source: gj