27-12-2007

Scherpenheuvel, here he comes!

We blijven in de running om ons vake naar Scherpenheuvel te krijgen! In de demonstratie-wedstrijd Bike Trial met meervoudig wereldkampioen Kenny Belaey slaagden zowel de fiets als het paard er in om over een rechte van 2.15m te gaan. De man met de fiets mocht dit wel via een opsprong doen. Het was de 7-jarige Ambassador die samen met Patrik voor deze stunt wist te zorgen. Het was toch zo spectaculair dat we het voor ons vake als een eerste overwinning mochten bekijken! Op voorhand hadden we op het kerstfeestje al gevraagd of de resultaten van ons mini steeple chasers mochten meetellen voor een half puntje per proef. Daar had hij direct neen op geantwoord, Patrik moest alleen zorgen voor de drie overwinningen! Had hij daar nu toch al eens "ja" op gezegd, dan zaten we al op 1+0.5+0.5 overwinningen. In de eerste mini steeple chase won ons neefje Jeroen De Winter overtuigend net voor ons nichtje Mieke Ceuterick! Goed, zo! In de 2e mini steeple chase, was er winst voor ons ander neefje Jorgen De Winter! Ongelooflijk!
Rapsody bleef in de 1.35 m proef dubbel foutloos, en de tijd was goed voor een 6e plaats. Misschien moet Patrik nog wat tips vragen bij zijn snelle neefjes.. Winst was daar voor de Nederlandse ruiter Jur Vrieling.
De internationale 1.45m rubriek werd gewonnen door Christophe Vanderhassselt met Ultra Top van 't Paradijs. In die proef kreeg Patrik met de schimmelhengst Sherlock K een lichte springfout. Jammer, want hij toonde alle vorm! De internationale junior-rubriek was een enorm succes voor onze Belgische jeugd. Op de eerste plaats zagen we Nick Van Turnhout. De naam "Van Turnhout" mag in dit geval geassocieerd worden met de groothandel in bloemen "Agora". Ze zorgen dus niet enkel voor de versiering in jumping Mechelen, maar dus ook voor héél knappe prestaties! In diezelfde proef werd Hanne Mertens met Mozart tweede, net voor haar broer Pieter Jan Mertens. Een even mooi podium zagen we tijdens het Vlaams Kampioenschap! Winst was er voor Dirk Demeersman met Tikila, net voor Maurice Van Roosbroeck met Le Coup C. Op de 3e plaats stond voormalig Belgisch kampioen Koen Vereecke met Withness vd Begijnakker. In het Vlaams Kampioenschap had Patrik 8 strafpunten met Ambassador. Hij toonde veel vermogen en inzet. Nog even groeien op deze hoogte..
Dat Dirk Demeersman in vorm was, dat bewees hij daarna nogmaals in de Masters. Hij had de 7-jarige dekhengst Apple Juice onder het zadel. Ik heb er daarnet nog een weddenschap mee verloren. Ik dacht dat Apple Juice een zoon was van Jus De Pomme... Niet dus, het blijft wel in de familie. De vader van Apple Juice is een halfbroer van Jus de Pomme, m.n. Tresor D'Opaline. Aan Apple Juice zal Dirk een apart paard hebben voor de toekomst. Bij de Masters wisten er 5 kandidaten de barrage te halen. Als enige bleef hij foutloos, en zo kreeg Dirk Demeersman als kersvers Vlaams Kampioen de winst in de Masters! Proficiat, Dirk!

Bij het stijlspringen voor de pony's was er winst voor Jos Verlooy uit Grobbendonk, de zoon van Axel en Nena. Op de derde plaats stond Domien De Swert (LRV Koningshooikt). We kennen Domien als trouwe helper bij ons op de Groentenjumping. Bij de paarden was de winst voor Laurence Pieters (Torhout) voor Jef Lauwers uit Lint.

Op dag 2 van Jumping Mechelen staan er de proeven van de jonge dekhengsten op het programma. Patrik start met Opium de Salbris en Cyber van Vrijhern. Wim Vinckx zal de hengsten Catalano en Va-Vite berijden. Voor Patrik is het de eerste belangrijke proef met Withney. De 1.45m proef van 27/12 telt mee als selectie voor de Grote Prijs van de CSI*****. De 6 beste ruiters van de CSI*** over 2 selectie-proeven mogen mee starten in die Grote Prijs. Het is zeker geen gemakkelijke opdracht, en een beetje een loterij om daar bij te kunnen geraken. Sherlock K krijgt vandaag rust, en zal pas op vrijdagavond terug aantreden tijdens de 6-barenproef.
Vol goede moed gaan we straks aan onze dag 2 beginnen. We kijken ook uit naar de Queenscup. De mama van Marjan De Wachter deed gisteren een straffe uitspraak. Als Marjan de Queenscup zou winnen, gaat ook zij te voet naar Scherpenheuvel. Liefst dan nog met ons vake samen, maar anders zullen we ook wel supporteren aan de aankomst voor de sympathieke Claire! Zet hem op, Marjan! Dat we ginder samen een feestje kunnen bouwen! Wij blijven er ook voor gaan!