09-01-2008

Over loslopende dieren gesproken...

Met oudjaar heeft Patrik zijn taak prima vervuld. Hij is met 9 kindjes gaan oudjaar zingen. Even was ik mee gegaan om te zien of alles goed ging, en daarna heeft hij het inderdaad helemaal alleen gekunnen. We waren gisteren bij onze goede vrienden Luc en Vera Verschueren aan het vertellen over de jumping, over vanalles. We hadden ze nog niet gezien sinds 20 december en dan is er plots wel wat gebeurd. We waren er met een kliekje samen, dus heel gezellig. Ik was aan het vertellen dat we met oudjaar zingen met al ons klein mannen mochten binnenkomen bij een bevriend koppel. Het was bij René en Rosa (wafelbakkers op de Groentenjumping) dat we dus een invasie deden. Maar ons kinderen zijn allemaal dierenvrienden. En juist daar zagen ze toch wel iets ongewoon. Een kanarie die los mocht vliegen in huis, maar wel zijn open kooi had als eigen thuis. Speciaal, maar heel mooi. Ik wist niet dat vogels zo slim waren. Bij ons zou die zeker direct gaan vliegen, denk ik dan. Dierenartse Sandra De Boeck zat daar gisteren ook bij. Zij wist te vertellen dat de vogel in het TV-programma van Marc Uytterhoeven van zo'n tiental jaar geleden in "Morgen Maandag", ook zo'n speciale vogel was. De sprekende beo Walter herinner ik me inderdaad nog. Dat was de vogel van haar tante Annie, en de Walter is spijtig genoeg ondertussen gestorven. Karine Emmerechts zat er ook bij (ze heeft vorige week die mooie brief over onze stal geschreven). Zij heeft momenteel dwergkonijntjes die ze ook in haar living heeft, en die je naar het schijnt ook kan opleren om braaf en proper in huis te zijn... Ze gaf wel geen garantie voor de electriciteitsbekabeling en behangpapier. (Geïnteresseerden, ze heeft er nog 4 waar ze nog een geschikt gezin voor zoekt...)
En nu het gisteren dan ging over loslopende dieren.. Ik was tijdens Jumping Mechelen nogal onder de indruk van de show van FG. Pignon. Wat hij kon met zijn 6 loslopende paarden..
Maandagvoormiddag was ik ook nog eens van de bureau naar 't stal ontsnapt. Even dacht ik dan dat ze bij ons ook zo'n show aan het voorbereiden waren. Ik zag een paard op zijn alleen uit de stapmolen komen richting de piste. Omdat Bram op dat moment met onze hengst Cento Lano aan het rijden was, dacht ik toch niet echt dat het de bedoeling zou zijn...
Even rustig gebleven, het paard rustig gepakt, en alles weer goed opgelost.. We gaan het toch maar veilig houden in het vervolg... De show laten we voor de echte specialisten!