14-01-2008

Gezelligheid troef op LRV pony-indoors.

Op een vrije zondag kunnen we eens tijd maken om naar de ponyruiters te gaan kijken. In de voormiddag konden we het kort bij huis houden, en zagen we LRV gewest Mechelen - Kontich bezig. Er zijn heel wat goede ruiters in het gewest, en dan mogen we de namen toch wel vermelden van Jorien en Loranne Livens, Jeroen en Domien De Swert. Snel en stijlvol, kunnen ze zijn. Door gewoon die ruiters bezig te zijn, kunnen andere kinderen heel wat opsteken. Jeroen en Jorgen de Winter hebben al ervaring genoeg om ook sterk te presteren. Mieke moet het als jonge amazone nog iets rustiger doen. Jeroen wist een proef te winnen met Donna, Jorgen ook één met Trippel. De mannen weten hoe ze moeten draaien, en meestal lukt dat prima.
Ook in Merksplas was het gezellig. Daar konden we de neefjes Pieter en Jorich Spits bezig zien. Voor de familie Kooremans is een LRV pony-indoor ook elke keer weer een familie-feest op zich. De drie dochters van Fons en Jeanne Kooremans (Diane, Lydie en Tinne) hebben allemaal ponyruiters in huis.
Pieter had Mini-Sherlock al braaf aan het springen in B beginnelingen. Op de foto zie je Pieter met zijn 2 fans op zijn pony Sarina. Daarmee wist hij de reeks B licht te winnen. Hij had even overlegd met Patrik hoe hij zijn barrage moest rijden. Patrik was zo fier als iets, dat hij zijn instructies zo goed had opgevolgd, en het was gelukt.
Ook Jorich weet hoe hij gas moet geven op zijn pony! Het worden daar ook echte ruiters. Het was fijn om ze allemaal nog eens bezig te zien.