15-01-2008

Rijden met een paard met een handicap...

Gisterenavond waren Patrik en ik naar TV aan het kijken. De derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge zorgde voor een heel geladen en emotionele wedstrijd. In het bekerduel moest Club de duimen leggen voor kleine broer Cercle Brugge.
Direct na de wedstrijd ging een reporter naar Club-trainer Matthyssen. De reporter was eigenlijk helemaal niet tactisch door te zeggen "Jullie waren bijzonder zwak, heb je daar een verklaring voor?".
Als wij buiten komen uit een piste met een paard, hebben wij altijd even tijd nodig om te bekomen.
Als ze zo'n vraag zouden stellen van "Hey, je paard sprong echt niet goed vandaag. Hij had 2 balken, maar hij had er wel 4 kunnen hebben. Heb je daar een verklaring voor?".
Ik weet niet of ik dan rustig en vriendelijk zou kunnen antwoorden. Je moet toch altijd even kunnen bekomen van bepaalde emoties.
We waren dus gisteren dat interview in het belachelijke aan het trekken.
We gingen de video nog eens bekijken van de wedstrijd bij de Heikant van vorige zaterdag.
De barrage van Ambassador was super. Vooral super was ook dat het publiek zo meeleefde. Voor zo'n jong paard dat weinig ervaring heeft op die hoogte was het al een hele prestatie dat je voor een Christophe Vanderhasselt met Ultra Top of voor een Maurice Van Roosbroeck met "Le Coup C" kan zijn.
Als dan een journalist zou komen vragen "Hey, je bent pas 3e. Kon je nu echt niet sneller zijn om voor Cameron Hanley en Wim Schröder te zijn?".
Dan zouden we toch vriendelijk antwoorden dat we ongelooflijk blij zijn om zo'n paard als Ambassador op stal te hebben. Hij heeft maar 1 oog. Dat is waarschijnlijk ons geluk. Anders hadden we hem nooit kunnen kopen.
Bedankt ook aan de fokkers en de personen die Ambassador mee hebben gemaakt tot het paard dat hij vandaag geworden is! We hopen echt dat hij nog lang gezond bij ons mag blijven.