23-01-2008

Cursus: "Hoe hou je een eigenaar tevreden?"

In heel de paardenwereld zal het nieuws van de ruiterwissel op heel wat vragen onthaald worden. Het is als een donderslag bij heldere hemel. Kristof Cleeren heeft in 2007 heel wat mooie resultaten behaald met Conan, Wonderful en Sylvana. Wanneer dan de eigenaar (in dit geval Sea Coast) beslist om de paarden naar Jos Lansink te brengen, zal dit toch bijzonder zwaar aankomen bij Kristof Cleeren.
Wie er gelijk of ongelijk heeft, daar spreken we ons niet overuit. Zowel Kristof Cleeren als Jos Lansink zijn topruiters. Een ruiter moet wel steeds de eigenaars respecteren, en trachten tevreden te houden. Hoe je dat moet doen? Daar bestaan geen cursussen voor, je gezond verstand gebruiken, en soms langs beide kanten leren water bij de wijn doen.
Soms zijn de verwachtingen gewoon ook wel te hoog gespannen, en dan kan het alleen maar tegenvallen.
Ik had ook op voorhand in een artikel gelezen in de aanloop naar Jumping Mechelen toe dat Kristof Cleeren zei dat hij zeker een proef ging winnen. Hij wist nog niet dewelke, maar het zou zeker niet het Vlaams Kampioenschap of zo zijn.
Ik heb toen gedacht, van "ai, dat kan wel eens tegenvallen". Kristof heeft in Mechelen zeker niet slecht gereden, maar dat tikkeltje geluk heeft hij daar niet gehad. Misschien ligt de oorzaak wel ergens anders. Het is te hopen dat de samenwerking tussen dhr. Cloet en Jos Lansink vlekkeloos mag verlopen. Dat zal zeker de Belgische jumpingsport ten goede komen.

En over eigenaars gesproken.. Wij hebben in de belangrijke proeven in Jumping Mechelen ook dat tikkeltje geluk niet gehad.
We hadden heel graag voor eigen publiek geschitterd met Withney en Sherlock. Ze hebben het goed gedaan, dus eigenlijk moeten we zeker tevreden zijn.
We hopen dat onze eigenaars toch ook tevreden kunnen terugblikken op het vorige seizoen, zodat wij binnenkort niet te voet naar de wedstrijden mogen! Het is een gevaarlijke tijd.. (Dan denken we ook aan Tekila die onlangs vertrok bij Dirk Demeersman, na enkele topprestaties in Mechelen..)
We blijven optimistisch, maar ook realistisch. Het kan snel gaan in onze sport.
Ik wil vooral nonkel Paul en Tom (eigenaars van Sherlock) en ons vake en moeke wel bedanken voor het vertrouwen. We blijven er ons ook voor inzetten.
Morgen vertrekt Patrik alvast naar CSI*** Nantes, samen met Withney, Ambassador en Ultra Boy. Veel succes!