27-01-2008

Ambassador maakt zijn debuut in een 6-barenproef.

Gisteren was het in jumping Nantes voor Patrik een iets mindere dag.
Hij was gisteren nochtans super sterk gestart met Ultra Boy. Hij was foutloos in de barrage, met een snelle tijd. Dit was goed voor een 2e plaats. Ambassador mocht daarna in een 1.45m proef. Hij liet hierin goede dingen zien, maar kreeg 2 fouten. Winst was toch voor België, dankzij een prima rit van Koen Verreecke met Utopia van de Donckhoeve.
De 1.50m proef had Patrik bekeken als voorbereiding voor Withney naar de Grote Prijs toe. Ze heeft in de ring wat stress voor het publiek, en probeerde ze met zo weinig mogelijk druk te rijden. Withney denkt normaal altijd maar aan 1 ding. Dat is foutloos over de hindernissen te geraken. Gisteren was er even wat communicatieprobleem waardoor ze naast de hindernis ging, maar Patrik was toch tevreden over haar manier van springen, en ziet het zitten voor de Grote Prijs vandaag. Achteraf gaan we toch met Withney terug wat 1.20m en 1.30m proeven rijden. Die kan je makkelijker zonder druk rijden dan een 1.50m proef...
De 1.50m proef werd gewonnen door Ben Maher, de ruiter die tijdens jumping Mechelen de Grote Prijs won. Op een 7e plaats stond Christophe Vanderhasselt, net voor Koen Vereecke. Vincent Lambrecht had met Orage de kortste tijd, maar moest jammer genoeg 4 strafpunten incasseren.
In de 6-barenproef op zaterdagavond mocht Ambassador het eens proberen. Hij liep 2 ronden foutloos, en in de derde ronde kreeg hij een fout op de laatste hindernis. Hierdoor strandde hij op een 7e plaats, maar toch knap van hem.
Wilm Vermeir wist met Wabab de Boerendans over 2m te springen, en kreeg een fout op 2.05. Hij wist hiermee knap 2e te worden. Proficiat, Wilm!
We wensen onze Belgen nog bijzonder veel succes in Nantes!
Patrik start met Ambassador in een 1.50m proef, en Withney mag in de 1.60m proef. Het zal zeker geen makkelijke opdracht zijn! Succces.