04-02-2008

De jeugd van tegenwoordig... Niet allemaal even braaf..

Vrijdagavond ben ik met een gerust hart naar de hengstencompetitie kunnen gaan kijken. Onze tweeling Catherine en Lauranne mochten blijven slapen bij Jef en Hilde Coenen. Twee fantastische mensen die hun kinderen ook opgevoed hebben met bepaalde waarden en normen.
Hun oudste zoon Stijn is nog steeds actief in LRV Lier Noord. De jongste zoon Dries heeft vroeger ook gereden, maar had meer voor voetbal gekozen. Het is juist met Dries dat er nu iets is voorgevallen..
Vrijdagavond liep hij met vrienden in Leuven. Hij zag dat er enkele jongens spiegels van de auto's aan het trekken waren. Hij is daar op ingegaan, en gezegd dat het toch geen doen was.
Het werd terug rustig, en hij ging door. Ze zijn hem gevolgd, en 6 jongens (waaronder enkele minderjarigen) hebben hem aangevallen. Hij ligt nog steeds op intensive Care..
We hopen dat alles spoedig in orde mag komen.

Dit nieuws is me gemeld omdat ons meisjes er nu even niet meer naar toe kunnen. Het is niet mijn bedoeling om dit nieuws als groot roddel-nieuws in de wereld te sturen.
Ik ben gewoon kwaad op die jongens. Ik kan niet begrijpen dat zoiets kan gebeuren, maar ik ben er zeker van dat er véél te veel mensen en kinderen zijn die teveel tijd hebben om kuren uit te halen. Dat is één van de pluspunten die pony-ruiters en ruiters in het algemeen toch mee hebben. Zij weten perfect wat het is om verantwoordelijkheid te nemen.
Daarom een pluim voor alle ouders van ruiters! En bedankt aan Jef en Hilde voor al de goede zorgen voor jullie eigen kinderen en kleinkind, en voor onze kindjes. Groeten aan Dries!