31-03-2008

Uitgestelde wedstrijden Groentenjumping; een tevreden terugblik.

Vandaag komt er voor het eerst een stralende lentezon aan de hemel.
Wij hebben het gisteren en eergisteren nog met heel wat minder zon en meer regen gedaan, maar de ruiters lieten het ook deze keer niet aan hun hart komen.

De pony-proeven op zaterdag zijn prima verlopen. Heel goede ruiters en amazones die absoluut klaar zijn voor het buitenseizoen. De hoogste pony-proef van 1.10m is gewonnen door Elody Meulemans, dochtertje van Joris Meulemans.
Ook onze neefjes Jeroen en Jorgen De Winter en ons nichtje Mieke Ceuterick vielen regelmatig in de prijzen, goed zo!

Op zaterdag werden verder de proeven voorbehouden voor de jonge paarden. Bij de proef van de 6-jarigen hadden we voor onze stal Ceulemans heel wat troeven in de barrage met Cyber Van Vrijhern, Opium de Salbris, Boy Carthago (Pieter Devos) en Catalano. De winst in deze proef ging naar Toon Janssens.

Zondag was het top-ambiance bij de proeven van de klasse midden en zwaar.
Iedereen weet dat ons vake Jos Ceulemans heel graag weddenschappen afsluit.
Hij had sponsors gevonden om zijn ideeën mee uit te voeren.
In de proef van de klasse Z (1.30m) stond er een joker.
De ruiters mochten die na hun parcours facultatief aanrijden. Sprongen ze er foutloos over, dan kregen ze van de firma Van De Helle en Bruynseels 15 euro. Werd de hindernis niet foutloos gesprongen, moest de ruiter 2 drankbonnetjes betalen.
Dit was dus een wedstrijd binnen de wedstrijd, die voor heel wat sfeer zorgde! In deze proef waren er slechts een tiental ruiters die over de joker van 1.62m gingen.
De barrage was ook bijzonder spannend. Het ging er erg snel aan toe, en de jonge LRV-ruiter Brent D'Haese haalde de overwinning, voor Patrik met Ultra Boy.

Bij de proef van 1.20m was het Chris Janssens die zich als sponsor voor de jokerhindernis kwam aanmelden. Voor Toyota De Dijle werd het een duurdere affaire.
Bijna alle ruiters geraakten foutloos over de jokerhindernis! Het was hilarisch, en onder luid applaus werd bijna telkens de sprong van 1.50m perfect gesprongen.
Winst in de proef was er voor Patrik Scheirs, voor Jean de Cock en Charlotte Janssens (dochter van Chris Janssens, Toyota).

Voor de helpers werd het 2e weekend toch een vrij zwaar weekend. We willen iedereen bedanken die nog even heeft willen inspringen om dit toch samen tot een goed einde te brengen.
En nu is het echt gedaan! We kunnen rustig terug ons eigen werk doen. Het was heel leuk om te doen! Tot volgend jaar!

Source: gj