15-05-2008

De eerste dag van CSIO Madrid, winst voor Nederland en Canada.

Het is moeilijk een verslag te schrijven van een wedstrijd waar je zelf niet kan bij zijn. Ik had maar al te graag het vliegtuig opgestapt, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Volgende week trek ik wel naar Lissabon.
Op voorhand wisten we dat er in Madrid veel concurrentie ging zijn, en dat is ook vandaag al meteen gebleken.
In de 1.40m speedproef werden alle registers al opengetrokken met Ultra Boy. Hij kreeg een fout op de voorlaatste hindernis, dus daar ging de eerste nobele poging.
In die proef was het Piet Raeymaekers die voor Nederland de overwinning behaalde met Now or Never.
"Now or Never" moet Patrik gedacht hebben toen hij met Sherlock in de volgende rubriek aan de start kwam.
Een foutloze eerste faze, en iets te gretig in de laatste wending van de 2e fase. Slechte afstand, en daardoor kwamen er in die lijn 2 fouten.
Verdorie, toch. Maar als je dan buiten komt, en daar staat een wijze zestiger je paard te bewonderen, is dat toch leuk.
Zeker als die wijze man Ian Millar blijkt te zijn!
Hij vond Sherlock een interessant paard, maar er is nog werk aan. Hij stelde zelfs voor om hem de komende 3 dagen te observeren en hem tips mee te geven zodat hij zijn huiswerk kon maken! Amai, dat is toch ongelooflijk.
Sherlock zou zich iets handiger moeten kunnen maken als er snelheid bij komt. In die proef ging de overwinning naar de Canadees Eric Lamaze met Narcotique de Muze.
Om voor die combinatie te geraken, dan is er inderdaad nog werk aan de winkel. Kracht heeft Sherlock alleszins genoeg.
Dat zal hem morgenavond van pas komen bij de krachtproef.
In Madrid is de krachtproef niet alleen bijzonder goed gedoteerd (30.000 euro), maar het telt eveneens mee als selectie voor de Grote Prijs. Duimen dus, voor een goed resultaat morgen.
De laatste proef van vandaag was een 1.50m rubriek die ook telde als selectie voor die Grote Prijs op zondag.
Withney kreeg één fout, maar volgens de kenners sprong ze toch een fantastisch mooie omloop. Zij komt nu pas zaterdagnamiddag aan de start. Dan wordt het echt belangrijk; de nationscup. In deze laatste proef liet Ian Millar zien dat hij zijn huiswerk wel perfect had gemaakt; hij wist de overwinning veilig te stellen. Voor de 2e keer vandaag het Canadese volkslied.

Morgen een nieuwe dag, nieuwe kansen. Succes!
http://www.clubvillademadrid.com/csimadrid