20-05-2008

Hoe leer je omgaan met kritiek...?

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Soms schrijf ik hier ook zaken op deze website, die me achteraf niet in dank aanvaard worden.
Zolang je dingen schrijft in eer en geweten, en er geen personen mee kwetst, kan het er bij mij best wel door.
Op het nieuw paardenforum, dat enkele weken geleden werd opgestart, worden meningen over bepaalde zaken uitgewisseld.
Daar was een reactie op de rijkunsten van Patrik, die allesbehalve lovend was.
Dat kwam dan wel even hard aan, maar ze hadden dan wel oog voor de kwaliteiten van onze paarden, dus dat vinden we dan ook wel leuk. En er kwam ook wel een positieve reactie, van een zekere Arco. Maar de enige Arco die wij kennen is het paard van Nick Scelton..

Met kritiek, daar moet je mee leren omgaan. En zo lang ze over jou spreken of schrijven, hebben ze het toch niet over iemand anders.
In ieder geval is het voor een ruiter wel belangrijk dat de mensen rond hem of haar wel in die ruiter blijven geloven.
In het geval van Patrik is het fijn te merken dat de eigenaars nog steeds achter hem staan, dat ook coach Gabriël Coumans vertrouwen in hem heeft.
We weten dat we er nog niet volledig zijn, maar we blijven er aan werken.
Op het paardenforum vindt iemand Patrik behoorlijk pretentieus, maar ik zou hem eerder ambitieus durven te noemen. En voor zover ik weet is er niets fout om ambities te hebben en er voor proberen te gaan.
We wensen Patrik bijzonder veel succes toe. Aan het eind van het seizoen zullen we wel evalueren of we niet te hoog hebben gegrepen met die 5-sterrenwedstrijden.
Verder wensen we ook het Belgisch paardenforum succes toe. Het is goed dat mensen bepaalde meningen kunnen delen, of in discussie kunnen gaan.
Maar ik denk dat ik er niet teveel op ga lezen.
Als iemand aan ons iets te vragen heeft of bepaalde opmerkingen heeft, weten ze dat ze het altijd rechtstreeks mogen vragen of zeggen.

(We waren achteraf toch nog eens gaan kijken, en we waren echt verrast van de reacties. Dankjewel! Het getuigt wel dat de paardensport echt wel leeft. Ik ga nu echt proberen niet meer naar dat forum te gaan. Soms horen we aan de toog ook mensen praten over ons, zonder dat ze het door hebben dat wij het zijn waarover ze aan het praten zijn. Dan mengen we ons ook niet in het gesprek, en houden we ons wat afzijdig. Dan merk je wel waarmee de mensen soms bezig zijn, en dat is soms wel interessant en zelfs lachwekkend. Ik vind dat we ons ook niet mogen moeien op zo'n forum. Zolang dat iedereen elkaar maar tracht te behandelen met het nodige respect, is alles ok. Maar één ding weet ik zeker. Wij hebben een fantastische aanhang. En dat is een extra motivatie om goed te presteren. Bedankt!)
http://www.paarden.yourbb.be