07-07-2008

Belgen nemen plaats 1 tot 5 in grote Prijs CSI*** Wisbecq, winst voor José Thiry.

Aken was natuurlijk dé concours van het weekend, en het was geweldig dat we die wedstrijd via TV en pers zo hebben kunnen volgen.
Dat is sport van het allerhoogste niveau, waar Albert Zoer dit weekend zichzelf dè man mag noemen. Winst in de Grote Prijs met Sam en als enige dubbel nul in de landenprijs met Okidoki.
In Wisbecq stond er een 3-sterrenwedstrijd op het programma. Daar mag Dominique Hendrickx zich de man van de concours noemen. Bijna in elke proef stond hij wel vooraan. Zo ook in de Grote Prijs, waar hij een fout kreeg op de laatste hindernis van de barrage, en hij tevreden moest zijn met de 2e plaats. Winst was er voor José Thiry, die als enige foutloos in de barrage bleef. Slechts 4 combinaties van de 56 starters bleven foutloos, en dit waren allemaal Belgen.
Op de 3e plaats James Peeters, voor Bert Prouvé op nr 4. Wilm Vermeir kreeg enkel een tijdfout in de basisomloop, en maakte hier het Belgisch succes compleet door de 5e plaats te behalen.
Sherlock K had op vrijdag en zaterdag heel goed gelopen, maar op zondag ging het helemaal fout. Er zijn zo van die dagen. Rapsody DH was gisteren in de speedproef mooi 8e. De 6-jarige Cadjanine Z liet dit weekend weeral zien dat ze haar best wil doen op elke hindernis. Op zaterdag een foutloos parcours, en enkel een tijdfout op zondag.
http://www.wisbecq.eu/_html/main.php?page=programma&taal=nl