17-07-2008

Halfzus van Walthery du Ri d'asse, als 1 vd aankomende talenten bij ons op stal.

De Equi-Time was pas toegekomen, en daar halen we toch heel wat nuttige informatie uit.
Zo zien we dat er een zekere Walthery du Ri d'Asse (Skippy x Grannus) het mooie weer maakt met Avni Atabek.
Een voor ons onbekende naam, maar in het palmares van de maand juni '08 zijn er toch behaalde resultaten in Nations Cup (Boekarest, Sofia) en bovendien een derde plaats in de Grote Prijs van Sofia en winst in de 6-barenproef van CSI Albena.
Dat is toch lang niet slecht.
Uit dezelfde Grannus-merrie hebben we een Toulon-dochter. Ze heet Emmeraude du Ri d'Asse, en ze heeft zowel vorig jaar, als dit jaar een veulentje gegeven.
Emmeraude is in eigendom van Patrik. Hij ging enkele weken geleden het pasgeboren veulen bewonderen.
Hij kwam in de wei, en hij vond Emmeraude niet. Er stond enkel een draagmoeder met een mooi veulen. Meestal zijn de draagmoeders niet de mooiste merries, maar jammer genoeg is Emmeraude zelf nu ook niet moeders mooiste... Het was dus wel degelijk Emmeraude die hij aanzag als de draagmoeder.
Emmeraude zit wel heel correct in elkaar, er is zeker niets mis mee.
We hebben ook al wel gezien in vrijheid dat ze springt als de allerbeste. Dit najaar mag ze de fokkerij achter zich laten, en mag ze starten aan haar eigen sportieve carrière.
Als het even goed zal zijn als haar halfbroer, dan zal dat nog niet zo slecht zijn! En van Toulon is ook geweten dat hij springpaarden geeft, dus dat komt wel in orde.
En tegen dat ze in het werk is, en de nodige spieren zal aangemaakt hebben, dan zal ze meteen ook al een pak mooier zijn.