17-08-2008

En we zijn vertrokken, ook onze jongens krijgen de pony-kriebels.

Op ponykamp gaan bij de familie Kooremans, het is niet zonder risico's. Ze kunnen namelijk ook gebeten worden door de paarden-microbe.
We kunnen erover meespreken. Onze oudste zoon Marnick is een voetballer. Hij moest nooit echt van paarden hebben, maar ik stond er toch op dat ze het moesten leren. We zijn er teveel mee bezig, zodat ze zich toch moeten thuis voelen aan paarden. Competitief moest het zeker niet, want dat is iets dat de kinderen zelf echt moeten willen.
Tijdens het ponykamp in juli, klikte het goed tussen Marnick en onze pony Frits. We hadden Frits vroeger gekregen van Gert Verschoren, maar omdat onze jongens er niet naar omkeken, mocht hij naar de ponyhoeve in Turnhout.
Ondertussen rijdt ons neefje Jorich er al een hele tijd mee, en ook Marnick gaat nu op wedstrijd onder de vlag van LRV Merksplas met Fritske.
Dressuur en achttal, hij doet het met veel plezier. Het meest kijkt hij toch wel uit naar het stoelrijden. Dat doet Marnick samen met Jorich. Als de muziek stopt, moet 1 ruitertje de pony van zijn kameraad vasthouden. Die moet snel van zijn pony springen om een spons te bemachtigen.
Klinkt heel ingewikkeld, maar het zijn ongelooflijke taferelen!
Gisteren waren Marnick en Jorich in de finale van het stoelrijden. Ze mochten dus lopen tegen een ander duo van Geel Ten Aard voor de laatste spons.
Gisteren zat op het tornooi in Geel Larum niemand minder dan Eddy Laeremans achter de micro. Eddy heeft een heel aangename stem, en hij kan alles heel vloeiend aan elkaar praten.
Hij stelde de duo's ook voor. Bij het duo van LRV Merksplas was hij ook even verwonderd. "Jorich en Marnick Spits? Eentje van Patrik?", klonk het door de micro's.
Als dan Marnick naast de spons greep, merkte Eddy Laeremans op dat hij toch maar knap 2e geworden was, net als zijn pa vorige week in Dublin.
Met een smile tot achter zijn oren en met een hoevenkrabber als prijs kwam hij uit de ring. Heel fijn, we zijn vertrokken! Dan moet ik zeker en vast Johan en Diane bedanken. Voor de start en de kansen die zij aan Marnick gegeven hebben.
http://www.ponyhoeveturnhout.be