28-09-2008

LRV-kampioenen zijn gekend bij de ponyruiters; Xantia V Assche en Valerie Cools.

In Schoonbroek werd gestreden voor de titels, en winnen blijkt niet altijd zo makkelijk op dat niveau..
In de springklasse D-midden moest topfavoriet Pieter Kenis op enkele hondersten van een seconden het afleggen tegen een amazone uit Puurs. Xantia Van Assche reed met heel veel lef, en alles lukte. Zij mag zich een jaar de LRV-springkampioen noemen.
Ook in de hoogste klasse van de dressuur waren de ogen gericht op favoriete Jorien Livens. Bij 1 jury was ze eerste, bij de andere jury pas 7e. Finaal was het goed voor de 2e plaats; winst was voor Valerie Cools.

En wij keken vooral uit naar de prestaties van onze neefjes en nichtje. (achteraf heeft Wendy zelf haar bevindingen ook nog in een nieuwsbericht geplaatst, bedankt! Zij staat er als mama nog veel dichterbij.)

Jeroen De Winter kreeg af te rekenen met blessureleed bij zijn pony's. Hij kon maar met 1 pony aantreden ipv zijn 3 vaste waarden. Hij heeft daarmee toch bijzonder goed gepresteerd. Samen met Bolero waren ze 4e in de dressuur, 4e in het stijlspringen, en 9e in de springrubriek na een dubbele foutloze omloop.
Ook Jorgen De Winter deed het foutloos met zowel Tripple als Obelix. Jorgen reed (voor de verandering) toch maar wat voorzichtiger in de barrage op tijd met Obelix, en werd toch mooi 10e.
Onze Mini-Sherlock was vorig jaar nog wild en vrij, maar dankzij Pieter Spits heeft hij dit jaar een schitterend seizoen gehad. Winst in dressuur B beg op het provinciaal tornooi, en gisteren toch ook weeral een derde plaats in dressuur, en foutloos gesprongen. Ook Jorich Spits deed het foutloos met Fritske. Bij ons Mieke Ceuterick en haar pony Xander viel er wel een balkje tegen de grond, maar ze was toch ook weeral op het nationaal tornooi geraakt. Goed, zo.

Bij de pony's zit het seizoen er op, de kampioenen zijn gekend, en de pony's krijgen even rust.
Bij de paarden komt het LRV-kampioenschap er volgende week aan; de terreinen van Rock Werchter zullen het decor zijn voor de nationale kampioenschappen LRV; in organisatie van LRV Tildonk.
http://www.lrv.be