05-10-2008

Bob Janssens, nieuwe nationaal kampioen LRV klasse Zwaar.

Het was aangekondigd, maar dat het nu zo'n slecht weer moest zijn, dat was toch wel bijzonder spijtig.
Dat zal geen rem zijn op de vreugde bij de kampioenen.
In de klasse zwaar waren er slechts 3 combinaties in de barrage.
Bart Anthonissen ging in de fout, maar de achtjarige An Bingo (Andiamo) was foutloos met zijn ruiter Jan Stoffelen.
Bob Janssens bleef met Alvaro eveneens foutloos, en deed het bovendien sneller. De kampioenstitel was een feit voor Bob Janssens met de zoon van Rubens Du Ri d'Asse.

In de klasse licht werd Rudy Van Kerckhoven nationaal kampioen met Dardanelle vd Kroon. Het paard is in eigendom van Hendrik Spits. De nonkel van Patrik was destijds ook de eigenaar van Eva van het Lindenhof, waarmee Patrik in 1999 nationaal kampioen springen Zwaar werd.

Verder goed nieuws voor de familie Spits, was de overwinning van Lieselot Verschueren in de dressuurklasse Zwaar 1.
Lieselot is de 18-jarige dochter van Paul Verschueren (neef van Patrik). Paul was destijds zelf 3x nationaal kampioen in Zwaar 2 met Cartouche. Lieselot heeft er een ongelooflijk seizoen opzitten. Ze begon in de klasse midden 1 met 2 overwinningen. Ze ging dadelijk over naar de klasse Midden 2, met opnieuw direct 2 overwinningen. Weeral twijfelde ze niet om naar de klasse Zwaar 1 te gaan. Na 2 overwinningen op de gewestelijke tornooien in zwaar 1, werd ze provinciaal kampioene en nationaal kampioene.
Bijzonder knap!
De overwinning in de hoogste dressuurklasse was voor Wilfried Mondeleers. Hij zal er volgend jaar een concurrent bij hebben!
http://www.lrv.be