26-01-2009

De storm is gaan liggen...

Een storm die geluwd is. We hebben geruchten mogen ontvangen dat er meer dan waarschijnlijk terug een samenwerking zal komen tussen Dominique Hendrickx en Starhorses. Daar zal de volgende dagen wel meer duidelijkheid over komen. Misschien toch "never change a winning team". We hebben het even niet over een figuurlijke storm, maar een echte storm.

Vrijdagavond waren we vertrokken naar Frankrijk, met de bedoeling om zaterdagochtend op onze bestemming aan te komen. Zo zouden we een hele dag de tijd hebben om het domein te bekijken.
In België was het geen super weer, maar we trokken naar het Zuiden, het zou wel beteren..
Wat we niet wisten, is dat we er de slechtste dag hadden uit gekozen in meer dan 10 jaar tijd.
We hadden 3 paarden mee, en onderweg bleek al gauw dat er geen vrachtwagens mochten rijden, wegens te gevaarlijk.
Omdat we met levende dieren reden, werd er voor ons een uitzondering gemaakt en mochten we door. Drie keer zijn we door de politie tegengehouden, en na de controles mochten we door. De parkings stonden overvol met vrachtwagens, en zij werden in escorte weggebracht naar andere plaatsen.
We volgden de informatie op de radio, het was "Alarme Rouge", in de streek van "Aquitaine", en het hoogtepunt van de storm was voorzien zaterdag in de loop van de voormiddag.
Onderweg hebben we omgevallen bomen, afgeknakte electriciteitspalen gezien. We hoopten zelf maar 1 ding, dat we niet het VTM-nieuws zouden halen.
We moesten echte windstoten incasseren, en de vrachtwagen recht op de baan houden. Automatisch rij je dan niet zo snel, en kwamen we dan ook pas zaterdag in de voormiddag toe, in het hevigste van de storm.
200 meter voor de bestemming werd de weg geblokkeerd door bomen. Op de foto zie je Achiel Moernaut, broer van Vera Verschueren - Moernaut. Hij ging voor het eerst mee naar het domein van zijn schoonbroer en zus.
Met het nodige materiaal hebben Luc Verschueren, Jo en Patrik de bomen uit de weg geruimd.
We konden door en de paardjes konden op stal...
Een tijdje later is de storm gaan liggen, en konden we op pad.
Het is een prachtig domein, heel veel weiland, enkele loopboxen, een mooi landhuis, en een fantastische ontvangst.
Meer info vindt je op de website van "Domainedelasserre.be".

Zelf gaan we een 40-tal paarden naar hen brengen. Vera zal er echt goed voor zorgen, daar zijn we van overtuigd. Ze zal ze van de eerste tot de laatste kennen.

Als haar broer Achiel daarentegen een domein zou kopen, daar zouden we iets voorzichtiger mee zijn om daar paarden naar toe te brengen..
Want in Frankrijk hoorden we het volgende verhaal;
Achiel woont in Puurs, en heeft 1 paard. Farceur is een ruin van 16 jaar waar Chille al 4 jaar mee rijdt.
Hij kwam twee weken geleden op zondagnamiddag voorbij de wei van zijn buur Marc. Hij zegt nog naar zijn neef die in zijn auto zit, "Awel, dat is straf. De Marc heeft een nieuw paard, amai, 't is nog ne schone ook".
Chille ging rustig binnen bij hun thuis. Een tijdje later komt zijn buurman Marc bij hem aankloppen; "Of Chille wist waar zijn paard Farceur zou staan".
"Ah, in zijn wei natuurlijk", antwoordde de Chille.
Maar blijkbaar was dat nieuw paard in de wei van Marc, niemand minder dan zijn eigen paard Farceur.
Chille kan het nog altijd niet begrijpen. Farceur is op zijn oude dag nog foutloos over de omheining gesprongen, en dat voor een dressuurpaard!
http://www.domainedelasserre.be