31-01-2009

Respect voor KVM-aanvaller Bjorn Vleminckx.

Onze zoon Thibeau speelt bij KV Mechelen, bij de U8. Hij wordt, zoals zijn teamgenootjes, dit jaar acht jaar.
Vanochtend moest hun ploegje al vroeg op pad om naar Oppuurs te gaan sjotten.
Het was toch wel heel koud, en ze moeten het steeds bij gewestelijke wedstrijden opnemen tegen kinderen die één jaar ouder zijn.
Dat is helemaal geen gemakkelijke opdracht, en zeker vanochtend was het terrein heel moeilijk bespeelbaar met de vorst.
De kindjes van hun ploeg kregen het ineens wel warmer, want niemand minder dan Bjorn Vleminckx kwam als verrassing kijken naar hun match.
Hij gaf de aftrap en is de hele match blijven volgen.
Een bijzonder sympathieke en intelligente man. Ik was hem achteraf ook gaan bedanken voor de aanwezigheid, omdat het voor de kinderen heel wat betekende.
Hij zei dat het voor hem een kleine moeite was, omdat hij afkomstig was van Puurs. Hij was ook zijn eigen kindertijd niet vergeten, waar hij ook graag had dat er een "grote voetballer" eens kwam kijken.
De aanwezigheid van Vleminckx maakt de afwezigheid van hun papa Patrik weeral goed. We duimen van op afstand voor Patrik die vanavond met Withney aan de start komt in de kleine Grote Prijs.
We mogen ook wel vanavond supporteren voor KV Mechelen die de verplaatsing moeten maken naar Zulte Waregem.
Hopelijk kan Patrik binnenkort ook nog eens tijd maken om naar één of andere pony-wedstrijd te gaan kijken. Morgen trek ik graag samen met onze zoon Marnick en onze pony's naar de jumping in Kasterlee.