22-02-2009

Wen op zaterdag, jumping Mechelen in het klein.

Alle ingrediënten waren aanwezig; topsport, sensatie, gezelligheid, verrassingen, en tijd voor ontroering.
De Winter Equestrian Nights op zaterdagavond hebben voor kippevel-momenten gezorgd.
Het was zeker verdiend, maar er moest gewoon aan gedacht worden.. De jongens van Wen hebben er wel aan gedacht.
Er is afscheid genomen van Goliath, het meest succesvolle paard van Marc Van Dijck (tot nog toe), waarmee hij met het Belgisch team de overwinning in de landenprijs van Aken behaalde en een 4e plaats in de Grote Prijs van Aken.
Goliath overleed in 2008 aan de gevolgen van koliek, en daardoor werd nooit op gepaste wijze hulde gebracht aan hem.
Voor de aanvang van de Grote Prijs werd er tijd gemaakt voor Marc Van Dijck, in samenzijn met minister President Kris Peeters.
Als verrassing werd ook het afscheid in de sport gehuldigd van Niels Bruynseels met Domino del Fel. Als youngrider werd Niels derde op het Belgisch Kampioenschap bij de Seniors, met deze Domino. Domino del Fel kon er wel bij zijn, hij zag er heel goed uit en genoot om nog een laatste keer in de spotlights te mogen staan. Niels zelf wist er helemaal niets van, voor hem was de verrassing compleet.
Niels maakte deel uit van het organisatiecomité. Een comité dat bestond uit 5 jonge mannen, maar dat toch is uitgegroeid tot een heel team van helpers. Chapeau aan iedereen.
Er was uiteraard ook nog tijd voor sport.
In de kleine Grote Prijs was Wilm Vermeir de snelste met Wizzard.
In de Grote Prijs stond er geen maat op Dominique Hendrickx met Umidwar. Zij kwamen als eerste in de barrage, maar zetten meteen een tijd die niet meer te verbeteren bleek.
Marjan Poukens deed met Little Lady nog een fantastische poging, maar ze strandde toch op een 2e plaats.
Voor onze stal had Patrik de Grote Prijs gereden met Rapsody (moeder van Va-Vite).
Alles verliep prima tot aan de driedubbel-combinatie. Dit was de voorlaatste hindernis van het parcours.
In de combinatie kwam Patrik net niet vlot genoeg in, met 2 springfouten tot gevolg. Rapsody groeit in haar werk, en van haar hebben we zeker het laatste nog niet gezien!

Opmerkelijk was ook het debuut op dit niveau van Maurice Van Roosbroeck met Bento (v. Cento Lano). Deze 8-jarige ruin kreeg 1 springfout in de Grote Prijs 1.45m.
In de proef van 1.35m liet Cyber van Vrijhern zien dat hij voor een 7-jarige ook makkelijk de dikkere proeven springt. Patrik en Cyber kregen 1 fout op de inkom van de driesprong. Er waren in die driesprong heel wat brokken gemaakt, zelfs door ervaren paarden.

We kijken bijzonder tevreden terug op het voorbije weekend. Vandaag zijn er heel veel positieve commentaren gekomen op Va-Vite, en dat is bijzonder fijn.

Proficiat aan heel het team van Wen, en wij zeggen graag "Tot volgend jaar!".
http://www.winterequestriannights.be