18-11-2015

Bedankt, Leon Melchior. Afscheid van een groot man, met een passie voor de sport en fokkerij..

Denken, durven en doen...  Zo zou je de levensloop van Léon Melchior kunnen omschrijven.  In ieder geval heeft Mr Melchior de paardensport een grote erfenis nagelaten.  We wensen de familie Melchior en stoeterij Zangersheide veel goede moed om zijn levenswerk verder te zetten. In ieder geval kijken we er steeds naar uit deel te mogen nemen aan hun organisaties, die steeds tot in de puntjes verzorgd zijn.   Het WK jonge paarden in september staat al jaren met stip op de agenda.

We doen alles op veel kleinere schaal, maar we weten dat er niets zonder passie en inzet kan.   Op eender welk niveau..   
Daar worden we des te meer bewust van.    Door zo extreem met de sport bezig te zijn, hebben we vaak geen tijd om stil te staan bij de grote politieke thema's.  Maar daar konden we het voorbije weekend niet aan voorbij.
De terreur in Parijs, daar zijn geen woorden voor..    Dat heeft iedereen geraakt.  

Enkele extreme organisaties mogen natuurlijk niet de sfeer voor miljoenen mensen verpesten.  We blijven mss tegen hun idee in, gewoon plezier hebben in hetgeen we bezig zijn, en dat zullen we tot nader order blijven doen!

Dat is gewoon op wedstrijd blijven gaan, en daar zo goed mogelijk proberen te presteren.   Ondertussen zijn de paarden na hun reis van 3 weken veilig terug gekomen. Tijd om een balans op te maken!
En die is uiterst positief!    Zo was Freestyle alleen al goed voor 7 overwinningen op 9 starts...   Bijna was het 8 op 9, maar onder het zadel van Thibeau Spits, 1 keer op snelheid geklopt, en naar plaats 2 verwezen.
Patrik is er dan wel in geslaagd om het derde weekend de hattrick te behalen, 3 overwinningen op 3 starts!

Verdi heeft het even moeilijk gehad in Mijas, tot we een paddock hebben gevonden waar hij zich letterlijk kon uitlopen en uitwaaien.  Hij heeft ons dan ook bedankt met goede prestaties, waaronder enkele ereplaatsen, én een overwinning.

Inonstop van het Voorhof is veel volwassener geworden na die 3 weken, dat wordt een hele fijne, die volgend jaar zeker van zich zal laten horen.

En Dolce Vita heeft o.a. met haar 4e plaats in de rankingsproef vorige vrijdag het weer prima gedaan.

Deze 4 paarden krijgen dan wel even verdiende rust.   Onze ruiters trekken er graag op uit met andere paarden.
Na een heel lange revalidatie komt Va-Vite terug internationaal aan de start met neef Jeroen De Winter in het Azelhof voor de CSI** Lier.  Vorige week was Jeroen goed voor de 4e plaats in de 1.40m Gold GP in het Azelhof met Va-Vite.  Ze hadden de kortste tijd in de barrage, maar die ene fout...

Patrik kiest voor de hengsten Donckervoort DH en Jericho Dwerse Hagen voor CSI** Lier.   Onze zoon Thibeau Spits gaat ook de internationale toer op en trekt daarvoor naar de Warre in Neeroeteren.   Hij kan dan rekenen op de pony Cleostrade, die vorige week weer knap 2e was in de 1.20m proef op het ponycriterium in Alken.  Tot op heden hebben Thibeau en Cleostrade nog geen enkele fout gemaakt.  Benieuwd hoe het zal lukken in Neeroeteren, want de lat wordt alsmaar hoger gelegd...     Cleostrade krijgt gezelschap van Don Carlos en Kadans vd Groenheuvel.