23-07-2019

Bronzen Bellissimo van goud voor ons! Een terugblik op het EK, vooruitblik op seizoen.

Met de code rood die er aan komt, zullen we allemaal even op adem moeten komen.   Bureau-werk wordt een lust, zeker als de airco mee wil.

Onze agenda is al enkele weken bijzonder druk.  De wedstrijden volgen elkaar goed op.  De 3 sterrenwedstrijd van Knokke v 5 tot 7 juli, bleek meteen de goede keuze geweest te zijn om in het wedstrijdritme te komen.
Juragold Bormes was er goed voor de overwinning in een LR proef op vrijdag!  In de GP CSI** kregen ze een pechbalk.   De knapste prestatie voor Thibeau dat weekend was de 5e plaats in de GP CSI*** Knokke met een bijzonder sterk presterende Classic Touch DH.   Op haar 8ste zo'n prestaties neerzetten, het zal samen met Thibeau zeker het jongste duo aan de start geweest zijn. 


De maand juli stond voor ons in het teken van het Europees Kampioenschap van de juniors.  Samen met Bellissimo (Bamako x Chin Chin), kan Thibeau terugblikken op een fantastisch seizoen.  De verwachtingen waren dan ook gespannen.
Op de openingsdag op woensdag 10 juli,  ging Thibeau sterk van start in het jachtparcours.  Hij reed een prima ronde, wat goed voor de winst in de proef zou zijn.   Hij nam daarmee de leiding in het algemeen klassement voor de juniors.
Teamgenoot Gilles Nuytens met Jade S, waren goed voor de 2e plaats in de openingsrubriek.   Marthe en Loreen van de Landhoek konden het ook foutloos doen, maar bleven iets trager.  
Dankzij een snelle nulrit van Thibault Philippaerts was de Belgische junior equipe op dat moment aan de leiding.

Op vrijdag zouden 2 omlopen beslissen over de medailles in de teamcompetities.   Thibeau en Bellissimo moesten als 1e voor België aan de start, en kregen een achteraf gezien vermijdbare fout.    Spijtig genoeg volgden zijn teamgenoten dit voorbeeld, en België moest hierdoor 12 punten extr a incasseren.    Op dat moment gingen ze als 5e land naar de 2e ronde op vrijdag.   Dezelfde omloop, waar Thibeau nu een galoppas meer nam naar de driesprong.  Toen ging het vlekkeloos.   Ook Loreen en Marthe deden het foutloos.  Even leek het brons binnen handbereik, maar dan moest Thibault Philippaerts foutloos blijven.  Dat was jammer genoeg niet gelukt, maar wel een mooie 4e plaats samen.
Op een kampioenschap is dat een ongelukkige plaats, maar op 21 deelnemende landen, is dat toch zeker niet verkeerd.

Zondagochtend mocht Thibeau en Bellissimo als voorlopig 4e hoogst geplaatste junior naar de finale.  Het kwam er op aan geen fouten meer te maken.    Over de 2 omlopen bleef de top 4 bijna volledig foutloos. Op de Duitser Mathis Westendarp na.  Hij stond op de voorlopig 3e plaats zondagochtend, maar door 2 fouten in de 1e finale zakte hij weg in het klassement...  Thibeau kon op die manier samen met gouden Kate Derwin en zilveren Maya de la Joya het brons in ontvangst gaan nemen.

Ondertussen heeft Bellissimo zelf even rust verdiend.  Ze zal er terug bij zijn begin augustus, voor CSI*** Beervelde.   Gisteren werd op de Z veiling haar tot nu toe enige veulen geveild,  steeds met een dubbel gevoel, maar ergens wel blij dat ze in België zal blijven.   Dan kunnen we Ti Amo Domi DH Z toch goed blijven volgen.  We wensen de kopers veel geluk toe.
Zeker is sinds het voorbije weekend, dat we langer mogen rekenen op Bellissimo zelf.  Normaal was er met mede-eigenaar Gert Verschoren afgesproken dat Bellissimo normaal naar ons kwam om in principe tochh ooit te commercialiseren.   Er is onderling een overeenkomst gemaakt, die sport op langere termijn mogelijk zal maken, en waar we Gert en Kim bedanken voor de fijne en correcte samenwerking.        

Ondertussen hebben we van de organisatie van CSI Waregem een startplaats bekomen voor Thibeau in de 5-ster competitie.  Daar kan hij zich nu goed naar toe werken.    Eerst hebben we dit weekend nog de CSI*** in Lier.  Ook altijd om naar uit te kijken. Patrik start er met Virocondo Z en de 5-jarige Onno.  Thibeau rekent op Classic Touch, Juragold Bormes en de 6-jarige Nono.   Vorige week hadden we ook bij ons een fijne wedstrijd, de BelChine Futurestars U25..   Daar komt weldra een terugblik van..., fijn dat we daar aan konden meewerken.