25-02-2016

Dit weekend provinciaal LRV kampioenschap en CSI Gent! Maar Thibeau geen 60%....

Patrik is met volle moed richting Gent getrokken, voor een mooi georganiseerde CSI** in Flanders Expo.     Startlijsten en meer info via deze link. 

M
et Jacobien, Dolce Vita en Inonstop van het Voorhof kan het wel eens een mooi en boeiend weekend worden.  De Grote Prijs staat geprogrammeerd op zaterdagavond.  Spijtig dat onze neef Jeroen last minute moest afmelden.  Vorig jaar won hij op zijn 18e verjaardag met Gretel S nog de hoge internationale rubriek, deze keer zal hij wel eens zonder paarden afreizen naar Gent.  De goede vorm hebben bij paarden is soms niet zo eenvoudig, hopelijk alles snel weer beter voor een mooi buitenseizoen.

Hier zal ook onze Thibeau Spits al mogen vooruitblikken naar het buitenseizoen.  Omdat ik regelmatig de vergaderingen bij woon van het gewestbestuur LRV pony's is me de 60% regel niet onbekend.   Ik had me er dan ook aan kunnen verwachten dat hij van de lijst van de geselecteerden zou worden afgehaald.  Een opsteker is wel dat Thibeau normaal met 100% van zijn pony's zou geselecteerd geweest zijn, zowel in stijl als barema A van Dmidden  met Kadans en Don Carlos en Calvin in CM.

We  hadden slechts 4 gewestelijke indoors, waar je minstens 60% moet aanwezig zijn. Ik wist dat 2 zondagen samen vielen met een andere wedstrijd, m.n. de internationale wedstrijd in Neeroeteren (22/11) en onlangs in Sentower (14/2).  Ik heb nog geprobeerd te combineren, maar organisatorisch was het door de timing van beide programma's niet mogelijk. 

Wij hadden er ons al kunnen voorbereiden, maar erger was het voor ruiters en ouders die deze regel niet kenden.  De ontgoocheling deze week bij sommige ouders was dan ook groot bij het bekijken van de lijsten.

Ons meisjes Catherine en Lauranne Spits zijn er wel bij, en kijken er ongelooflijk naar uit!  Ze zijn wel 100% aanwezig geweest, en willen er nu zondag ook voor 100% voor gaan.    Ze vinden zichzelf dan ook enorm geweldig, dat ze het beter hebben gedaan dan hun broer Thibeau.      Thibeau kan uiteraard ook terugblikken en vooruitblikken op andere mooie wedstrijden, dus een groot drama is het niet.
Zaterdag kan hij alvast de LRV sfeer opsnuiven op de Naborcup, waar hij deelneemt in de teams van Calipso vd Vondelhoeve met Kadans van de Groenheuvel.  In hetzelfde team zien we graag onze Lauranne Spits met Kiliwach.

Kadans en Hightrick hebben ieder ook een deelnemend team, met telkens 3 van hun kinderen.   In het team van Kadans doet Thibeau mee met onze pony Picaso P.   Lauranne mag met haar trouwe Tino Ankers ook meedoen in het team van Billiander.   Alle info van de Naborcup via het programma in bijlage. 

De geselecteerde combinaties voor de provinciale indoor vind je eveneens in bijlage.   Op zaterdag en zondag gaan beide wedstrijden door in de Moervelden, Bistweg in Broechem.



Documents
Selecties CL-DL
Selecties BL-DM-CM
Naborcup