22-08-2016

Donckervoort 3e in GP CSI** Lier, Jeroen wint kwalificatie met Gretel!

 We mogen terugblikken op een succesvol weekend. En dan moeten we beginnen bij Donckervoort die zijn eerste GP voor zijn rekening nam, de resultaten vind je via deze link, maar toch even melden dat er eigenlijk nog meer in zat....

Op zaterdag kreeg Patrik al een goed gevoel in de rankingsproef, maar was er die ene fout.    Neef Jeroen De Winter deed het vrijdag al uitstekend met winst in de kwalificatie voor de GP,  en moest in die rankingproef enkel Bertram Allen en Thomas Leemans voor zich laten.  

Mooi volk dus allemaal dat present was in Lier, maar de barrage op zondag in de GP zou bijna volledig Belgisch getint zijn.   
Dat Patrik en Donckervoort bij deze barrage-kandidaten was, vonden we uiteraard al super!  Zijn eerste GP, en meteen een foutloze basisomloop.
Patrik was dan ook gebeten om een goed resultaat neer te zetten, en draaide zo kort, dat het niet meer mogelijk was.  Poging 2 was prima, en hij zou uiteindelijk met die stop, pas 7 seconden na de winnaar zijn... Als alles had meegezeten, zou Donckervoort wel de tijd van Frederick Cattebeke kunnen verbeterd hebben.  Met 4 strafpunten voor die stop, binnen de tijd, nog goed voor de 3e plaats!  Het is Frederick Cattebeke op de 1e en Marjan De Wachter op de 2e plaats van harte gegund!   

Zelf waren we van 't weekend met de pony's op wedstrijd.  Zaterdagochtend eerst richting Jumping Boechout met de kinderen van onze VLP Club Groentenjumping.  Daar hadden we heel wat top resultaten, doet deugd!  
Uiteraard ook fijne pony's, dat blijft een must.

Met enkele van die fijne pony's zijn we in de namiddag Gouden Laars gaan rijden in Zoutleeuw, bij de familie van Bert Prouvé.  Meteen een heel fijne organisatie, en mooie sport te zien.  In de proef 1.10m was Thibeau met Don Carlos meteen goed voor een 7e plaats op 60 starters.   Ook Cleostrade was er bij, en ze liep in de 1.10m en de 1.20m proef 2x mooi foutloos.  In de hoogste reeks was haar barragetijd goed voor de 3e plaats.   Met Kadans kreeg hij 1 fout in de driesprong,  maar we voelden dat hij in vorm zat.  Dat bevestigde hij op zondag in Geel op tornooi.   Kadans won gisteren voor de 3e keer op rij in DM.  Na winst in Kieldrecht (6/8) en Pulderbos (15/8), opnieuw de overwinning in Geel.

En zo zal Thibeau voldoende punten hebben om zijn deelname op het provinciaal en nationaal kampioenschap LRV te verzekeren.    Het was voor hem meteen ook het laatste gewestelijke LRV tornooi. Ook het jeugdfestival volgend weekend in het Azelhof moeten we grotendeels laten passeren, en enkele nevenrubrieken starten op donderdag en vrijdag.    Volgende week zaterdag 27/8 vertrekt hij samen met papa Patrik Spits richting China.  Daar mogen ze beiden meedoen op de CSI*** Beijing in het mooie Bird Nest, het Olympisch stadion, van 2 tot 4 september.   Wordt vervolgd..