01-03-2017

Donckervoort en Kyoto gaan, Vesper Lynn komt..

Bij de paarden is het soms komen en gaan...   Vorige week hebben we hier Kyoto van het Lambroeck zien vertrekken.  De volle broer van de goedgekeurde dekhengst Kaiser van het Lambroeck, werd mee aangekocht tijdens de Woodlands in 2015.  Vorig jaar heeft Lander De Bruyn voor de verdere scholing gezorgd.  Hij is nu als 7-jarige klaar voor grotere wedstrijden, maar hij zal die doen in Canada.

Vorig jaar maakte Donckervoort zijn GP debuut met Patrik, met o.a. een 3e plaats in de GP CSI** Lier.      Verder deed hij enkele geslaagde wedstrijden in Marokko en Algerije met Mounir Mehenni.   Donckervoort moet er indruk gemaakt hebben, want hij vertrekt richting Iran.  We wensen de kopers alle succes toe!  Zelf hebben we enkele beloftevolle nakomelingen van hem, de oudste worden nu 4, en ze zijn heel fijn te rijden.

Nooit leuk om fijne paarden te zien vertrekken, maar noodzakelijk om de werking van de stal op dit niveau mogelijk te houden.    Er zijn er zekere enkele hele toffe die blijven, en die ondertussen al de gazet halen...  En weldra komt er nog versterking uit onverwachte hoek. 

Ooit hadden we een paard voorgesteld in de Woodlands, met Vesper Lynn DH Z (Va-Vite x Padinus).
Korte tijd daarna vertrok ze als 5-jarige richting Frankrijk, naar de stallen van Joëlle Caïraschi-Dagut, maar we zijn mede-eigenaar gebleven.  Ze heeft er een perfecte opleiding opzitten.    Vorig jaar heeft Patrik ze nog op concours gezien met Samantha Macintosch, en het zag er bijzonder goed uit.

Met het oog op een eventuele terugkoop of commercialisatie, komt Vesper Lynn nu terug naar ons.  En dit is wat Joëlle er over schrijft op haar eigen website: 

Female Bright bay 9 years old 1m72

It's really the best I ever rode.
She is exceptional.
Very nice mare, very elegant, a lot of blood, she jumps crazy...

En zo wordt de pijn van een nakend vertrek verzacht, met de vooruitzichten van de komst van een paard dat het team terug mee kan versterken.  Het geeft goesting!