30-06-2014

Geluk bij een ongeluk voor Lauranne, vakantie is begonnen. 1e ponykamp is gestart !

We proberen onze kinderen met pony's te laten rijden, vooral om ze de gevaren te leren kennen.   Dat ze op een veilige manier achteraf kunnen leren met paarden omgaan.
Daarom proberen we ook onze pony's kieskeurig uit te kiezen, om dat leuk, sportief en vooral veilig te kunnen doen.
Voorlopig hebben we dan ook weinig accidenten gehad, al een geluk.  Tot gisteren..

We gaan het tornooi van Puurs onthouden als een goede organisatie, waar we graag te gast waren. 
Onze pony's hebben het uitstekend gedaan, met als uitblinkers Venus en Kadans die respectievelijk met Marnick en Thibeau goed waren voor de 2e en 4e plaats in D midden, de hoogste springrubriek binnen LRV.

Met Hightrick hadden we verkeerd geteld, en dachten we al voldoende punten te hebben voor D midden.  Dan maar terug naar D licht, om wel de nodige punten voor verhoging te verzamelen.   Het systeem van LRV is goed bedacht, je moet maar leren geduld hebben.   Het ging dan gisteren ook prima in D licht met een dubbel foutloze rit.   In dressuur werd Hightrick ook 2e.      

Het is vooral in de dressuur dat we het tornooi van Puurs gaan onthouden.  Het is 4 jaar geleden dat de club van Kontich nog eens mocht demonstreren in de hoogste achttalreeks midden.       Dit jaar hadden we al 2x gereden, en werd het achttal beloond met een 3e en 2e plaats.   Telkens moesten we onze meerdere erkennen in LRV Merksplas, onder leiding van schoonzus Diane Kooremans.      Ik had deze week om te lachen even gezegd, dat ze toch moesten blijven trainen, want dat ik voor Marnick een nieuwe pony had gevonden, die toch wel haar best deed op de achttaltrainingen.

Dan hebben we het over Esmee (v. Elmshorn), een mooie merrie bovendien.   's Ochtends had ze het ook al dubbel foutloos gedaan in D licht buiten wedstrijd.  Dan hoeven we niet te tellen, en kunnen we de overstap naar D midden maken, als we denken dat we er klaar voor zijn.  Esmee heeft al ervaring op 1.10 en 1.20m niveau, dus dat moet wel lukken..

Op de middag moeten we al een 2e vrachtwagen laten komen, met de pony's die later moeten springen, en dan kunnen die al gedaan hebben terug richting huis.    In die wissel van de pony's was er in alle haasten bijna een serieus ongeluk gebeurd, en zo gaan we vooral het tornooi van Puurs onthouden.

Lauranne had net gesprongen in de reeks D beginnelingen met Tessa.   Het was heel goed, wel 1 balkje.   Daarna ging ze dezelfde reeks doen met Sunny.    Ze zat op het trapje aan de vrachtwagen  om haar sporen aan te doen.    De deur naar de vrachtwagen stond open, maar meestal blijft die open om gemakkelijk te werken en om zo gerief uit de zadelkamer te nemen.    Ik moest Saartje op de vrachtwagen zetten, en vast zetten op de eerste plaats, aan die deur.    
   
Saartje moet op dat moment geschrokken zijn, en ze trok haar los, en ze sprong door dat deurtje naar beneden, waar ons Lauranne zat.       Dat ze uiteindelijk slechts een gebroken voet heeft, en dat we dit accident al binnen 4 of 6 weken gaan mogen vergeten, dat is echt een geluk bij een ongeluk.

Patrik moest in de namiddag de Grote Prijs CSI*** Bonheiden rijden, maar hij heeft eigenlijk een hele namiddag met Lauranne op spoed gezeten, in de kliniek van Bonheiden.   Hij is dan wel op tijd afgelost geweest, maar de voorbereidingen naar zo'n wedstrijd toe beleef je toch altijd anders.   We kijken de fouten van ons Withney dan ook door de vingers.    's Avonds mocht Lauranne gelukkig wel naar huis, en ondertussen kan ze zich al handig uit de voeten maken met haar krukken..

Omdat er nog zoveel pony's moesten springen, ben ik bij de andere kinderen Marnick, Thibeau en Catherine op wedstrijd gebleven.   Echt genieten kan je dan niet meer van een wedstrijd, maar  ze hebben het nog prima gedaan.
Catherine heeft een nieuwe pony met Flore, en dat lijkt ook een super combinatie te worden.

Het strafste was dan toch het nieuws dat we kregen dat de club van Kontich effectief gewonnen was met hun 8-tal in de hoogste reeks.   Even paniek, want nu ze eens mochten demonstreren, was Esmee al mee weg met de eerste vrachtwagen naar huis...         
 
Het was 4 jaar geleden dat Kontich had mogen demonstreren, toen was het nog met onze neef Jeroen De Winter, en nu vonden we het wel bijzonder dat onze 2 zonen Marnick en Thibeau (met Sunny) mee in het 8-tal zaten.  Een heeel grote pluim aan het bestuur van Kontich en commandant Elke Jorens.     Misschien moeten we er terug 4 jaar op wachten, maar voor alle zekerheid zullen we Esmee nu al maar de overstap naar D midden laten maken.   Als we het geluk hebben ooit nog eens te mogen demonstreren, zullen onze pony's wel ter plaatse zijn..

Het volgend weekend is er geen pony LRV tornooi, maar vertrekken ze op ponykamp richting Neeroeteren.  Momenteel hebben we hier bij ons een eerste ponykamp, in samenwerking met de gemeente St-Katelijne-Waver.    Toch veel glunderende gezichten, dat is altijd fijn.

Voor Patrik is er een mooie wedstrijd, de viersterrenconcours in Mons.   Hij gaat er aan het werk met Withney, Uletta en Dolce Vita in de CSI****, en met Veneto bij de 7-jarige paarden.

Onze andere jonge paarden springen de cycluswedstrijd in het Azelhof te Lier met Annelies Boer.  Ze komt aan de start met Jericho en Jacobien bij de 5-jarigen, met Donckervoort bij de 6-jarigen, en Valence en Vichy bij de 7-jarige paarden.