17-05-2016

Een vruchtbaar weekend; met geboorte van enkele opmerkelijke veulens.

Zaterdag zijn Jan Devos en Lilith getrouwd, een dag waar we al lang naar uit mochten kijken.  Jan is al geruime tijd mede-eigenaar van onze Jacobien Dwerse Hagen, en een bijzonder goede vriend.
We gingen dan ook in principe dat weekend vrij houden, en niet op wedstrijd gaan...  In ieder geval lijkt een hele dag vrij houden in het paardenwereldje een bijna onbegonnen zaak..  Zelf heb ik zeker graag tijd gemaakt om naar de kerk te gaan, het bewijs er van deze toch wel knappe foto. Alleen jammer dat de nog knappere bruid verstopt zit en niet op de foto voorkomt.  Mijn excuses, fotografie is blijkbaar niet mijn ding.

Patrik is dichtbij huis gebleven, met de CSI** Opglabbeek, waar Patrik met Verdi en Donckervoort aan de start kwam.  Ideaal om over en weer te kunnen komen, en om Donckervoort terug in het werk te brengen na een rustperiode.
En tevreden was Patrik zeker,  Donckervoort heeft er ook terug zin in.  Genieten hebben ze zeker gedaan,  om op het grote scherm Jerome Guery te zien schitteren in La Baule. Wat een prestatie om de Grote Prijs van een 5-sterrenconcours te winnen! 

Onze pony's konden dit weekend thuis springen op de oefenwedstrijd, ingericht door LRV Koningshooikt.  Ideaal. 
En zeker voor Lauranne die met Hightrick op Pinkstermaandag moest deelnemen in de proef 1m van Brp.  Ze had een goede generale repetitie gehad op zaterdag, en deed het gisteren ook netjes.  Goed voor de 16e plaats en een ticket voor de finale op 17 september!  Een opsteker voor Dries Ceuppens die met Quint van de Groenheuvel het totaal klassement won.
Deze Quint was al kampioen van de hengstenkeuring op zijn 3 jaar, en is op zijn 4 één van de beste pony's van zijn jaargang, in dressuur en springen.

Leuk ook voor ons, omdat onze Kadans van de Groenheuvel de vader is van deze Quint.   Met Picaso P had Kadans trouwens nog een nakomeling in de top 10 op de BRp wedstrijd!  
Goed werk van Lise Fol, die net Zarah Leemans en Prince Optimus op een mooie 11e plaats achter zich liet.
En zo hebben we 3 van onze eigen pony's in de top 16.

Nu even genoeg over pony's, want we kijken ook graag enkele jaren vooruit.  Vorig jaar hebben we op gebied van fokkerij een extra inspanning gedaan, en we hopen daar de volgene jaren de vruchten van te mogen plukken.

Er waren al enkele opmerkelijke veulens geboren met de Bamako x Withney, de Iron Man x volle zus van Emerald en nu het voorbije weekend een Kannan uit de sterk presterende Daloubette (ex Bart Clarys, nu Julie de Pelsmaeker).   Een vosse hengst, waar onze zoon Marnick Spits mede-eigenaar is in geworden.   Daloubette onderstreepte zelf nog eens haar kwaliteiten door notabene op de geboorte-dag van dit veulen, zelf nog goed te zijn voor de 2e plaats in de 1.40m proef in Sentower.  Prima!    Gisteren is dan nog een veulen geboren,   waar we lang hebben naar uitgekeken. Dat  van Withney, waar Cornet Obelynski de vader is.   Een merrietje, en uiteraard heel tevreden mee!


We verwachten nog wel enkele veulens, waar we uitkijken naar de geboorte.   Zo zullen er nog 2 veulens geboren worden van Jacobien, waar Jan de Vos mede-eigenaar van zal worden.    Benieuwd of hij ze nog kan bewonderen, vooraleer hij voor zijn werk terug vertrekt naar Signapore... In ieder geval heeft Jan iets om naar uit te kijken, en om aan te beginnen te werken, tegen dat hij binnen enkele jaren hopelijk definitief terug komt naar België!   En wie weet kunnen Jan en Lilith tegen dan wel enkele ponyruiters mee brengen.....!  We wensen Jan en Lilith alle succes en geluk toe!

We blijven uiteraard nog verder fokken naar de volgende jaren, en proberen het dit jaar ook graag met Inonstop van het Voorhof.  Benieuwd wat we van deze krachtpatser nog te zien krijgen!   Voorlopig hebben we er in de sport al veel plezier mee, en heeft hij wel kwaliteiten die hij wel zal meegeven aan zijn nakomelingen. 

Volgend weekend blijft Patrik dicht bij huis, met de CSI** Lier.  Ook Thibeau komt er aan de start, maar kan het combineren met de Gouden Laars pony's nu zaterdag in de Warre.  Ook Catherine en Lauranne zijn er dan graag op post!