18-02-2019

GP winst voor Thibeau met Belissimo! Top prestatie van You Zhang in GP CSI5 Hongkong !

Toen we met het Brother Fortune Equestrian - team begonnen in december 2017, hadden we enkele doelen voor ogen.

We wisten niet of het haalbaar zou zijn, maar één van die doelen was toch om You Zhang proberen op te leiden naar het allerhoogste niveau.
Als een jonge Chinese ruiter het goede voorbeeld zou geven naar de jeugd in China, zou dit ten goede kunnen komen voor de populariteit van de paardensport in China.
Tegelijkertijd worden er initiatieven ondernomen om ook meer cultuur en know how naar ginder te brengen, zodat de paarden ook in de beste omstandigheden verder opgeleid kunnen worden. 

Voor de Europese tak van BFE draait alles rond You Zhang, die volgende maand 18 jaar zal worden. 
Er werden ondertussen enkele paarden bijgekocht, waaronder Caesar.  Deze 10 jarige ruin hebben we in Estland gevonden.  Hij haalde al het hoogste niveau met Paul Argus. 

D
e opleiding van You Zhang en de begeleiding van zijn paarden, daar doet Dirk Demeersman fantastisch werk.  Er werd nagedacht, en het zou interessant zijn dat You Zhang zou deelnemen aan de Longines Masters in Hongkong.  Je hoopt uiteraard mee dat dit 5-sterren-niveau niet te vroeg komt.   Door de jeugdige leeftijd van You kon hij nooit eerder een GP meedoen van meer dan 3 sterren.
In België deed hij eerder al wel 2-sterren Grote Prijzen, en dat verliep best OK. 

Gisteren kregen You met Caesar de 1.60m GP van Hongkong voorgeschoteld, en wat deden ze een goede ronde!!!   Ze kregen enkel 1 balk en een tijdfout, en dat was net niet goed genoeg voor de 2e ronde.  Maar wel voor een goed gevoel, de 13e plaats, en meteen de kans benut om de norm te halen voor deelname aan de Olympische Spelen.   Het komt er nog op neer dat You Zhang zich nog eens bevestigt op GP niveau (3, 4 of 5 sterren), en dan zou Tokyo voor You toch mogelijk kunnen worden...  We duimen alvast kei hard mee, en willen bij deze Dirk Demeersman nog eens proficiat wensen.   Dat heet management en inzet...

Zelf hebben we ook een jeugdig talent in huis, die net zoals You Zhang volgende maand 18 jaar zal worden, ook fier is om deel uit te maken van het BFE team, en regelmatig kan gaan trainen bij Dirk Demeersman.    Onze zoon Thibeau Spits had al een top weekend, en reed gisteren  in de Grote Prijs tussen heel wat ruiters die normaal 5-sterren-niveau rijden.   Je zou van minder onder de indruk zijn.. , maar Thibeau reed bijzonder sterk.  Belissimo en Thibeau worden echt een combinatie, en ze reden een basisomloop uit het boekje. 

Ze plaatsten zich voor de barrage, en moesten dan als eerste binnen.   En dat het snel ging...   Een top barrage, waar niemand echt in de buurt van de tijd van Thibeau en Belissimo kwamen.   Thibeau kijkt enorm op naar Niels Bruynseels, waar hij ook af en toe op les mag, en al stages volgde.   Hoe chique dat Niels met Kadaffi 2e werd !  De resultaten via de link spreken voor zich...  En dat we heel tevreden zijn met de winst in zowel de 1.40m GP Qualifier op donderdag (Juragold Bormes), winst in de LR 1.45m ranking proef op vrijdag, en winst in de GP op zondag.  Dat heet dan een hattrick....    Met dank aan ons team, onze supporters, en iedereen die deze prestaties mee mogelijk maakten!