28-04-2019

Groentenjumping leeft! Genoten van mooie sport, Niels Bruynseels wint de GP !

Nagenieten...,dat zijn we momenteel aan het doen..    Eerst kwam dat Paasweekend er na de Drédag in sneltempo aan, en wilden we dat het allemaal piccobello in orde was.

We hoopten op een lentezon,  een goede publieke opkomst, een gezellige sfeer, en topsport in de piste.  Dit jaar hebben we het allemaal gehad tijdens het paasweekend.

Het gaat ons te ver brengen om alle resultaten na te kijken, die kan je vinden via.   


Van één proef heeft RTV een mooie samenvatting met sfeer-reportage gemaakt.  Die is echt de moeite om even te bekijken, je kan het vinden via deze link. 
 

We hebben super tof volk over de vloer gehad, zowel in en naast de piste.    Dat op maandag Niels Bruynseels aan de start kwam, was voor ons toch een opsteker.    Hij kan rekenen op heel wat fans in deze buurt, en maandag was het publiek massaal present.   Onze neef Jeroen De Winter kwam in de barrage aan de leiding met Karmelita van den Dries, hij zou uiteindelijk knap 3e worden.  Het was Niels Bruynseels die de leiding overnam.   Vicky Van de Poel kwam ook heel dichtbij de chronotijd van Niels, maar werd mooi 2e.

In de krant is er een artikel verschenen over de Groentenjumping, en daar zijn de lovende woorden van Niels een extra stimulans om er volgend jaar terug voor de volle 100% voor te gaan.   Met dank aan iedereen die dit jaar er mee voor gezorgd heeft om Groentenjumping op deze manier te ondersteunen.  Dank aan ons team, alle medewerkers en vrijwilligers, sponsors, juryleden, officials, ruiters/amazones, gemeentebestuur, iedereen die een bezoek bracht.. Hartverwarmend..

We hadden met Niels Bruynseels een gedroomde winnaar, een voorbeeld voor onze jeugd op alle gebied.

Ondertussen is alles al zo goed als opgeruimd, de tent terug afgebroken..    Echte rust hebben we ondertussen nog niet gehad.  Voor Patrik was er een voorziene rondreis in China gepland.   Eerst kan hij deelnemen aan de wedstrijd in Tianjin, die op maandag 29 april officieel van start gaat.  Patrik mag rekenen op Enrique Blue, zijn collega José Thiry komt aan de start met Veracruz DH.    Ook de Wuhan University zullen ze spoedig bezoeken, waar ze de 30 paarden voor de Military Games zo goed mogelijk mee helpen trainen.  

En zo kunnen we Groentenjumping even achter ons laten,  maar fijn dat er ook al heel wat van onze Chinese vrienden hebben deelgenomen op de Groentenjumping. En zo heeft onze nationale wedstrijd, toch dat tikkeltje "internationaal" gevoel.  Iedereen is altijd bijzonder welkom,  de plannen worden tijdig gemaakt voor onze editie in 2020.  Graag tot dan!