26-09-2016

Het zilveren jaar van Thibeau en Kadans. 2e in Gouden Laars 1.20m en 2e LRV.nationaal.

We hadden het eigenlijk op voorhand kunnen vermoeden, en we zijn er ook best tevreden mee..   Het is een plaats die minder opvalt, maar Thibeau en Kadans mogen terugblikken op een prima seizoen. 
Ze mogen van een zilveren jaar spreken!   Dit jaar werden ze 2e in Beker van België 1.25m pony's, twee weken geleden 2e op het provinciaal LRV kampioenschap in Leest.

Het voorbije weekend waren er nog 2 belangrijke wedstrijden op de agenda.  De finale van de Gouden Laars in Hulsterlo, en het nationaal kampioenschap LRV in Hechtel-Eksel.

Beide wedstrijden heeft Kadans zichzelf weer heel goed ingezet.  Op de Gouden Laars zaterdag plaatste hij zich voor de barrage in de  1.20m proef, en was de laatste hindernis er teveel aan..  4e in de proef, maar over het hele seizoen bleek Thibeau met Kadans de 2e best presterende combinatie!!   Enkel Anouck De Proft met Thai Roon deed beter.

Op het nationaal kampioenschap in Hechtel-Eksel zagen we een mooi georganiseerde wedstrijd.  Pech voor Kantje's Feiko ,die net niet de barrage in DM haalde.  Kadans deed dat wel, en sprong daar de eerste hindernis tegen de grond...  Voor velen bleek deze rechte ook de joker te worden. Enkel Julie Van den Bulck met Principal Dream slaagden er in om de hele omloop foutloos af te leggen.  De verdiende nieuwe nationaal kampioen.  Thibeau en Kadans werden 2e, Dylan Stals (kleinzoon van Herman Tollenaere) werd knap 3e met La Vita di Belle.



Thibeau is zelf ook letterlijk aan het groeien, en zal meer en meer  gaan kiezen voor de paarden.   Uiteraard blijft hij nog wel met enkele pony's rijden. Zeker nu we lezen dat er een Wereldbeker pony's zou komen...  Misschien toch maar extra gaan trainen met onze Cleo, en dat we misschien dan ons kans dan mogen wagen?  Eerst selecties halen...  En ook nog wat jonge pony's mee helpen opleiden..   En zo ook regelmatig zijn zussen helpen.. Catherine en Lauranne hadden dan ook hun best gedaan op het nationaal tornooi gisteren.  Catherine en Sunny deden een mooie ronde met 1 pechfoutje.  Lauranne en Hightrick waren goed voor een 10e plaats in DL.    Voor Thibeau was het gisteren zijn laatste LRV ponywedstrijd die hij heeft gereden.  Op nationale en internationale wedstrijden zullen we wel graag met Thibeau en zijn pony's nog een jaar present zijn, waar hij vaak ook nog paarden kan meenemen.     Het volgend weekend zijn het uitsluitend de paarden,  waar Marnick en Thibeau deelnemen aan de Gold wedstrijd in Hulsterlo.

Patrik vertrekt richting Marokko, voor de 3 sterrenconcours in Tetouan.  De paarden zijn bijna op hun bestemming toegekomen..   Patrik vliegt zelf op en af, de paarden blijven 3 weken ginds.  Hopelijk heeft hij de komende weken niet voor, wat hem gisteren overkwam.  Hij was in Spanje, en had gepland om 6u 's ochtends terug te vliegen om de kinderen te komen helpen coachen op het nationaal tornooi.   Om 9u zou hij landen in Zaventem..   Hij was op tijd in de luchthaven, maar dan in slaap gevallen.... Met enkele uren retard, een tussenstop langs Parijs, is Patrik wel veilig thuis gekomen.  En dat coachen, dat hebben we op ons beste best, zelf geprobeerd....