28-09-2015

Inonstop, belofte voor de toekomst! Als 7-jarige debuut gemaakt op GP niveau.

We hadden het Myriam Huyghebaert beloofd.   We geloven in hun paard Inonstop van het Voorhof, en hij zou nu zondag zijn eerste GP mogen springen op CSI** Bonheiden.

Geen gemakkelijke opdracht,   in de voorbereidende wedstrijd op vrijdag ging het al wel foutloos over de hindernissen, met 2 tijdfouten.       Op zaterdag kreeg Inonstop rust, en mocht Dolce Vita in de rankingsproef.   Ze kreeg één fout, en dus geen barrage.  Zondagochtend mocht Dolce Vita dan de 1.35m proef doen,   ze kan razendsnel uit de hoek komen, en is ook voorzichtig. Dat resulteerde in een mooie 5e plaats.

Maar uitkeken deden we dan vooral naar de Grote Prijs, het was geen eenvoudige opdracht.   Slechts 5 combinaties wisten door te stoten naar de barrage, waar Brecht Bille de uiteindelijke winnaar werd.  Alle hoop op een barrageplaats was voor onze neef Jeroen de Winter al verkeken op hindernis 1, waar ze een fout kregen.  Verder verliep alles vlekkeloos, waar ze met 5 strafpunten mochten terugblikken op een goede omloop.

De vuurdoop van Inonstop op GP niveau was voor ons ook goed verlopen.  Inonstop was niet onder de indruk, en sprong geweldig.   Er is nog wel wat werk aan om het ook rijtechnisch beter voor elkaar te hebben, maar het is zeker aangenaam werken.   

Samen met Donckervoort, zijn dit 2 krachtpatsers die het volgende seizoen nog heel wat vorderingen kunnen maken, en we volgend jaar toch wat van mogen verwachten.  

Volgend weekend houden we het dicht bij huis, op de eerste indoor in het Azelhof.
Uiteraard gaan we ook wel graag eens kijken naar de nationale LRV wedstrijd voor paarden op zondag 4 oktober in Waasmunster.