02-05-2016

Jacobien 6e in BK 7-jarigen, Inonstop winnaar 6-bars ! Volgend weekend BK jeugd Neeroeteren.

We begonnen na de eerste manche op het BK met een fout, en dan is het normaal gezien "over and out", maar met Jacobien weet je maar nooit.  Het was een heel lichte fout, en het zou in dit Belgisch kampioenschap van de 7-jarigen meteen haar enige fout worden. 
Uiteindelijk op een 6e plaats, en bijzonder tevreden!    Alle resultaten via deze link.


Ook Inonstop van het Voorhof liet zich het voorbije weekend weeral positief opvallen, door de winst in de Stephex 6 bars!!
Na de overwinning in CSI*** Eschweiler over 2m05, was hij ook nu de enige die foutloos bleef over de rechte van 2m. 
Een krachtpatser waar de familie Myriam Huygebaert terecht fier op mogen zijn!  
In de GP CSI** Lummen kreeg hij een fout op de hindernis 1.  Omdat Patrik dan tegen de tijd begon te rijden, kwam er nog een 2e fout.  Wel super dat ook daar de overwinning in eigen land bleef, en wel voor Maurice Van Roosbroeck, chique!

Zelf waren we zondag met onze kinderen Catherine, Lauranne en Thibeau op wedstrijd op het LRV tornooi in Brecht-Overbroek, een fijne organisatie, heel plezierig om zoveel jeugd aan het werk te zien.
Onze dag begon meteen goed, met een overwinning in stijl en een 6e plaats in Barema A voor Lauranne met Kiliwatch in C licht.    Ook Hightrick en Sunny deden het weer fantastisch met ieder een nulrondje.
Vorige week was kleine Catherine hard gevallen, en kon ze nog niet op volle toeren rijden.  Ze kon dan ook rekenen op zus Lauranne die haar pony hielp inrijden.  In de ring moest ze het dan wel zelf doen.   De pijn in haar arm wat verbeten en mooi nul met Fair Faith.    Ergens had ik gedacht dat ze het voorzichtig in de barrage zou doen, maar snel willen gaan zit teveel in het bloed. 
Catherine had in de barrage na de eerste hindernis zo'n korte wending gemaakt, dat ze niet mee was in die beweging, en haar evenwicht verloor..   Het was toch wel grappig, maar we moeten op zo'n manoeuvers blijkbaar toch nog oefenen!   In dressuur ging het wel prima, goed voor de overwinning!  


Thibeau had 3 nieuwe pony's mee, en we mochten bijzonder tevreden zijn van de prestaties van Heihoeve's Hero, Hippios en Kantje's Feiko.  In D midden plaatste hij zich met de 6-jarige Hippios en met Kadans van de Groenheuvel voor de barrage. 
Ook daar deed Hippios het foutloos, goed voor de 3e plaats.  Kadans kreeg een fout op de eerste hindernis, en werd 5e.  In stijl waren de 1e en 2e plaats voor Thibeau met Hippios en Kadans.  Een super prestatie van Lies Malisart die de barema A wedstrijd DM won, en nog eens 3e werd in het stijlspringen.

Binnen enkele dagen begint ons verlengd weekend in de Warre Neeroeteren, met  het Belgisch Kampioenschap voor de jeugdruiters.  Neef Jeroen De Winter rekent op Gretel S en Va-Vite voor het BK Youngriders.  Onze zoon Thibeau Spits gaat zonder verwachtingen, maar voor ervaring op te doen.  Het is zijn eerste BK bij de pony's met Cleostrade, en ook bij de juniors probeert hij het met onze Dolce Vita.  De startlijsten via deze link.