28-12-2013

Jeroen De Winter en Gravin 3e in 1.40m CSI-U25, Patrik en Comptesse 6e in Belgian Breds!

Jumping Mechelen is aan zijn 3e dag toe.    Het hoogtepunt voor onze neef Jeroen De Winter wordt vandaag zijn deelname in de Grote Prijs voor de ruiters onder de 25 jaar, de CSI-U25. 
Toegegeven, enkele van de ruiters die bvb in de 5-sterren-rubrieken rijden, zijn nog jonger  dan 25 jaar, en doen dus niet aan deze Grote Prijs mee.   Jong zoals ze zijn, staan ze ook nu al hun mannetje tussen de echte grote jongens.   De jeugdige blikvanger op dag 2 was Constant Van Paesschen, met een 2e plaats in de Masters.

Jeroen zelf doet heel wat ervaring op in een aardig deelnemersveld, geniet van zijn deelname, en kan uiteraard nog meer genieten als er dan ook nog goede prestaties komen.     Zijn kampioenenpaard Gretel komt net terug uit een rustperiode, maar is nog niet van haar kwaliteit verloren.    Het geluk moet altijd even meezitten, en dat was voor Gretel hier niet echt het geval de eerste dagen.  Ook op vrijdag een super chrono, maar die ene fout.    Op zaterdagochtend zet Gretel terug even de puntjes op de I.  Dan kwamen Jeroen en Gretel een laatste keer in actie, in de prijs Van den Eynde Chris.  Op dit moment staan ze aan de leiding!  

Met de 7-jarige Darco-dochter Gravin van het Netehof reed Jeroen zich  ook in de prijzen.   In de 1.40m proef op vrijdagavond, de prijs Lydia De Hertoghe bleven ze ook foutloos in de barrage.  Daar moest Jeroen nog wel Dries Dekkers en Erica Schwartz laten voor gaan, maar toch een mooie 3e plaats.    Ook Patrik viel opnieuw in de prijzen, samen met Comptesse van de Withoeve (Sheyenne de Baugy x Wellington), was er een 6e plaats in de proef voor de Belgische gefokte paarden; de Belgianbreds.
Op een schitterende manier wist Carolien Poels deze rubriek te winnen met Atlantis (v. Andiamo).

Op zaterdag komen Umosa (v. Andiamo) en Withney voor het eerst in actie in de Nekkerhal.    
De belangrijkste proef voor Umosa deze week wordt de Speed & Handiness op zondagnamiddag.    Patrik is niet naar hier te komen om te trainen, dus ook de 1.40m proef, de prijs Cavalor,  wou hij alvast voor de tijd gaan.  
De tijd was prima, maar één fout onderweg..  Het gevoel zit goed, het wordt dus uitkijken naar de prijs Samsung op zondag.

En dan Withney, ze blijft voor ons een hele speciale.   Ze was er al bij als 6-jarige, waar ze de finale Lamicell mee sprong.   Dat was al een 1.45m rubriek, waar ze toen al bijzonder sterk voor de dag kwam.  Sindsdien heeft ze geen enkel jaar in Mechelen gemist.  Er waren 2 deelnames in de Wereldbeker, en heel veel mooie momenten tijdens de laatste 8 jaar!    Of ze ons dit jaar opnieuw kan verrassen, we mogen het hopen.    Withney komt 2x aan de start, en dat is alvast deze avond met de proef KBC Bank & Verzekeringen.   Op zondagavond springt ze de Grote Prijs Topsport Vlaanderen.

Onze jonge hengsten hebben zich op vrijdag goed getoond in Mechelen.   Van de 4-jarige Jericho (Vertigo x Clinton) verwachten we veel van zijn sportieve carrière.   Heel veel kilometers heeft hij nog niet gedaan, en dat was misschien de reden waarom hij zich even miskeek op de laatste dubbel combinatie.    Met een volte en tijdfouten geen prima score, maar een mooie rit die smaakt naar meer.

Donckervoort sprong mee bij de 5-jarige hengsten.    Ook hij toonde zich goed, maar kreeg 1 fout en miste zo de barrage.  Hetzelfde scenario voor Jeroen en Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) bij de 6-jarigen.

Nog enkele dagen genieten we van sport en show in Mechelen.  Daarna gaan we terug naar de realiteit, waar we de volgende maanden voor heel wat uitdagingen staan.   Het familiebedrijf is groot geworden, en soms moeten er beslissingen genomen worden die niet de gemakkelijkste zijn.
Veel uitleg kunnen we momenteel nog niet geven.  Alleen dat als je van plan bent een paard aan te kopen, dat er na nieuwjaar heel wat "koopjes " te doen zijn.  Wordt vervolgd..